19 Ocak 2008

AŞURE

Arkadaşlar bildiğiniz gibi aşure zamanı geldi. Bizlerde toplum olarak bu günleri değerlendiriyoruz. Büyüklerimizin bayrağını taşıyoruz.O zaman aşure yapmak isteyen arkadaşlarım hadi hep birlikte aşure yapalım. Ben ilk defa aşureyi bu tarifle yaptım halende yapmaktayım. Sizlerede tavsiye ederim....
Malzemeler:
2,5 Su bardağı aşurelik buğday
1 Su bardağı nohut
1 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı fasulye
1 Su bardağı üzüm
15 Adet incir
15 Adet kuru kayısı
1 Su bardağı ceviz içi
1 Su bardağı fındık
3 Su bardağı toz şeker ( Tadını kendiniz ayarlayabilirsiniz)
1 Kaşık nişasta
Limon kabuğu rendesi
1 -2 Paket vanilya
Yapılışı:
Akşamdan ıslatılmış nohutla fasulye ayrı ayrı pişirilir.Buğdayda akşamdan ıslatılır ve geniş bir kapta pirinçle birlikte bol suda iyice pişene kadar pişirilir.Fasulye ve nohutun suyu süzülerek kaynamakta olan ve suyu koyulaşan buğdayın içine katılır.Suyu azaldıkça sıcak su ilave edilerek 10-15 dk kaynatılır. Şeker ilave edilir ve karıştırılır.Ateşten almadan 10-15 dk evvel vanilya limon kabuğu rendesi, üzümler,doğranmış incir ve kayısılar, su içinde bırakılarak zarları soyulmuş ceviz parçaları atılır. Koyu olması istenirse nişasta gül suyuyla ezirek bir taşım kaynatılır. Sııcakken küçük kaselere boşaltılır ve üzeri fındık tarçın ve nar taneleriyle süslenir. Afiyet olsun............

2 yorum:

ayla altuner dedi ki...

mııımmm.mis gibi koktu.bayılırım aşureye hele malzemelerde bol olursa.ellerine sağlık canım.

selmahlc dedi ki...

merhabalar...
taziye ziyaretiniz için sonsuz teşekkürler arkadaşım..sizler saolun..Allah sevdiklerinizle sağlıklı uzun ömürler nasip etsin..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...