7 Eylül 2008

FRANSIZ KURABİYESİ

Günaydın arkadaşlar. Mutlu pazarlar hayırlı Ramazanlar herkese. Arkadaşlar bu kurabiyeyi hep merak ederdim.Geçenlerde canım istedi hemde denemiş oldum. Hakikaten çok güzel. Tarifide http://yemektarifi.com/ sitesinden aldım. Bir noktayı hatırlatayım Pudra Şekerini soğuduktan sonra değilde servis yaparken yenecek kadarına serpmenizi tavsiye ederim.Çünkü kızartma ya yağ pudra şekerini eritiyor güzel görünmüyor. Herkese afiyet olsun..
Malzemeler:
2 Su bardağı un
3 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağından iki parmak eksik pudraşekeri
3 Adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Tutam tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı:
Bir kabın içine unu elenir. Unun ortasını açılır ve yumurtalar kırılır.
Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış margarin, pudra şekerin, kabartma tozu ve tuz ilave edilir. Bütün bu malzemelerle birlikte unu iyice yoğurulur. 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamurdan parçalar koparılıp küçük simit şekli verilir. Kurabiyeler kızdırılmış sıvıyağda kızartılır. Soğuduktan sonra tabağa alınır. Üzerine pudra şekeri serpilir ve servis yapılır.

5 yorum:

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Ben hiç yemedim. Gayet enterasan bir tarifmiş. denemek gerekir.
Sevgiyle kal.

akasyakokusu dedi ki...

Merhaba canım kurabiye nefis görünüyor.derya baykal göstermişti.bende yapmıştım kek-kurabiye-tariflerimde vardı..eline sağlık seninde..
bluzun ipini adnanlar'dan aldımdı caminin ordan.az kalan ipleri ucuz fiyata satıyorlardı..makbule'de ben ordayken dükkanı kapadı.kaparkende ondan büyük bobin ipleri aldım duruyor hala.alfemo yaptı mobilyaya geçti biliyorum birde bebek gereçleri satıyor..ehh artık bolu'lu olduğuma göre biliyorum az çok çoğu şeyini.kendine iyi bak sevgiler.

akasyakokusu dedi ki...

Gülcan'cım sahurun bereketli ola canım..Allah c.c. razı olsun canım..Allah c.c. seni çocuklarına bağışlasın amin..
Ölüm kaçınılmaz yanıbaşımızda kol geziyor:))Cümlemize sağlık sıhhat versin Rabbim..amin..
görüşmek üzere kal sağlıcakla.

CAHİDE dedi ki...

İlgi ve alakan için çok teşekkür ederim ablacım.sirke kullanıyordum ama böyle bir özelliğinin olduğunu bilmiyordum.çocuk üç gündür elim acıyor diyordu.meğer alçının eline gelen tarafı çok skmış ve vurmuş.iltihaplanmaya başlamış.bugün götürdük o vuran yeri aldırdık.çocuk rahatladı çok şükür.bu arada kurabiyeler nefis görünüyor,ellerine sağlık.

Sevil Şahin dedi ki...

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;16.09.2008 Tarihinde BAŞLAYAN EN GUZEL PASTA 2 YARIŞMAMIZ VAR http://birdemliksohbet.blogspot.com
Yani BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ YARIŞMAMIZA DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL PASTA TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "EN GUZEL PASTA YARIŞMASI 2" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.TARİFİ OLMAYAN PASTALAR YAYINLAMAYACAKTIR.SAYFANIZDA BENİM SİTEMDE YARIŞMAYA KATILDIGINIZI YAZIN Kİ ARKADAŞLARINIZ SİZE OY VEREBİLSİNLER
BU YARIŞMADA BİRİNCİ OLAN ARKADAŞIMIZ 6-19 EKİM TARİHLERİNDE PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNDE YANİ 27. Cİ EV SAHİBESİ OLARAK SEZONU AÇACAKTIR. SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM
ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİM
BU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE......SEVİL

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...