27 Mart 2008

İLGİNÇ BİR YAZI

EVLİĞİN İLK HAFTASINDA:

Damat: Ah! Nihayet rüya gerçek oluyor!!

Gelin: Senden ayrılmamı ister misin?

Damat: Hayır! Bu lafı bir daha asla söyleme!

Gelin: Sen.. Bana aşık mısın?

Damat: Taaaabiki.

Gelin: Beni terketmeyi düşünür müsün?

Damat: Tabi ki hayır.

Gelin: Peki bana bir öpücük verir misin?

Damat: Evet hem yüzüne hem gözüne.

Gelin: Peki bana bir gün vuracak mısın?

Damat: Asla! Ben o tür erkeklerden değilim.

Gelin: Sana güvenebilir miyim?

Damat: Evet.

Gelin: AŞKIM.

EVLİLİĞİN YEDİNCİ SENESİNDE:

[ lütfen YUKARIDAKİ konuşmayı aşağıdan yukarıya doğru okuyunuz bu kez !!!!]

26 Mart 2008

BOLERO


Arkadaşlar bu boleruyu yeğenim Özge'ye annesi ördü. Hazır bir modelden çıkardı. Umarım beğenirsiniz..















25 Mart 2008

ELMALI KURABİYE


Sevgili arkadaşlar bu aralar sitemde hep mamalar göreceksiniz. Çünkü çok misafir ağırladım tabi her yaptığımında fotoğrafını çektim. Günüm için hazırladığım hamur işlerimin bazılarınıda sizlere böyle sergilemek istedim.
Bu Elmalı Kurabiyemi rahmetli teyzemin tarifini kullanarak yaptım.
Malzemeler:
1 Su bardağı sana yağı
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı yoğurt
1 Yumurta
Kabartma tozu
Biraz karbonat
Aldığı kadar un
İçine:
3 elma
3 kaşık şeker
Tarçın
Birazcık dövülmüş ceviz içi
Yapılışı:

Tüm malzemeler karıştırılır.( Sanayağını elinizle yedirin). Yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde alınarak elle açılır içine hazırlanmış olan harçtan konularak ağzı kapatılarak yuvarlak şekil verilir. Tepsiye koydıktan sonra bıçağın ucuyla hamurun üzerine az çentik atılır. Önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Daha sonra üzerlerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsunn...

Not: Elmalı kurabiye hepimizin bildiği ve çok sık olarak yapılan bir kurabiye olduğu için yapılışını biraz kestirmeden gittim kusura bakmayın arkadaşlar...............

18 Mart 2008

TAVUK SALATASI PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 19

Arkadaşlar bu gün 18 Mart. Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun..........


Arkadaşlar ben yine bir taşla iki kuş vurayım.Bu tarifimi http://yemekguncesi.blogcu.com/ sitesine uğrayan misafirlerede ikram edeyim olmazmı..... Ne dersiniz..
Canlarım bu günlerde ben çok yoğunum. Bir kaç tane günüm vardı hepside bu aya denk geldi. Tabiki bende mutfaktan çıkmadım misafirlerime mamalar hazırlamakla meşgulüm. Sizlere yaptığım tavuk salatamı ikram etmeyi düşündüm. Sizlere afiyet olsun......
Malzemeler:
3 Adet tavuk göğsü
Yarım demet yeşil soğan
1 Su bardağı kornişon turşu
1 Su bardağı biberli yeşil zeytin
Yarım demet maydonoz
Biraz yeşil biber
1-2 Domates
Dereotu
Limon
Sıvı yağ
Tuz
Yapılışı:
Tavuk göğsü iyice haşlanır ve didelenir. Diğer bütün malzemeler ince ince doğranır. Yalnız domatesin kabuğu soyulur çekirdekleri çıkartılır.Tüm bu malzemelerle birlikte tavuk göğsü iyice harmanlanır.
Arkadaşlar bu salatayı mesai arkadaşım Hatice bize yapmıştı. Çok beğenerek yemiştik. Bende ondan tarifini alarak gün arkadaşlarıma hazırladım. Umarım beğenirsiniz........

17 Mart 2008

MEME KANSERİNE KARŞI

Meme Kanserine karsi...!!

Orta yaşlı ve düzgün giyimli bir adam sessizce kafeye girerek köşedeki masaya oturur. Garsona sipariş vermek için beklerken yan masadaki gençlerin kendisine bakarak gülüştüklerini farkeder. Belli ki yakasına taktığı küçük pembe kurdele şeklindeki Rozetine gülmektedirler Bu alaylı bakışları görmezden gelen adam, yan masadakilerin bu ısrarlı sırıtmalarına dayanamayarak elini lacivert ceketinin yakasındaki rozete götürerek, "Bu mu?" diye bakışanlara sorar.Yan masadakiler yüksek sesle gülerek,-"Küçük güzel Pembe kurdeleniz lacivert ceketinize pek de yakışmış!" Diyerek sırıtmaya devam ederler.Orta yaşlı adam bu sözü söyleyen delikanlıya dönerek,-"Lütfen masama buyrun bunu tartışalım" der.Biraz önce tüm sevimsizliğiyle sırıtan delikanlı sebebini anlamadığı bir utanma ve sıkıntı hissine kapılsa da Gelip masaya oturur. Adam anlaşılır ve yumuşak bir sesle,-"Bu Rozet tüm dünyada, içinde olduğumuz ayda, kadınların arasında Meme Kanseri bilincini yaygınlaştırmayı ifade ediyor. Ben bu rozeti annemin adına takıyorum" der.Bu açıklama karşısında başkalaşan delikanlı,-"Çok üzüldüm, anneniz meme kanserinden mi öldü" diye sorar.-"Hayır" diye cevap verir orta yaşlı adam ve devam eder:"Annem sağ. Küçük bir çocukken kendimi yalnız hissettiğim korkulu anlarımda her zaman başımı saklayabileceğim ve huzur bulacağım yumuşak bir yuvadır annemin memeleri. Annemin sağlığı için dua ediyorum."-"Hımmm" diye kekeler delikanlı.-"Bu rozeti karım için takıyorum" diye devam eder orta yaşlı adam.-"Karınız da herhalde iyi" diye sorar dilekanlı.-"Evet, evet" der adam "Karım benim için aşk ve sevgi kaynağı olmuştur her zaman. 23 yıl önce sevgili kızımızı beslemiştir memesiyle.Karımın sağlığı için tanrıya şükrediyorum."-"Sanırım kızınızın sağlığı için de takıyorsunuz?-"Hayır... Kızımı bir ay önce meme kanseri nedeniyle kaybettik. Yaşının çok genç olduğunu düşünerek ihmal etmiş memesinde farkettiği kitleyi. Bu nedenle geç kaldık."Genç delikanlı, yüzündeki utangaç ve üzüntülü bir ifadeyle,-"Çok üzgünüm bayım. Özür dilerim" der...Orta yaşlı adam-"Kızımın anısına öğünerek takıyorum Bu küçük pembe kurdeleyi. Bu sayede çevremdekileri de aydınlatabiliyorum."-źimdi evine git, karınla, kızınla, annenle konuş" deyip cebinden çıkardığı küçük pembe kurdele rozetini uzatırken, delikanlı öne eğilir ve,-"Yardım edebilir misiniz?" diye mahçup mahçup sorar.Bu öyküyü Türkiye Meme Vakfı'ndan Dr. Can Gürbüz gönderdi..Öykünün altına bir de not düşmüş:"Bir mumun, diğer mumu yakarak aydınlatmasıyla kaybedeceği hiçbir şey yoktur..Lütfen bu hikâyeyi Yayarak diğer mumları da aydınlatın...Tüm aydınlıklar kadınların olsun..."

Sevgili
Boncukdevrim ´in sayfasinda gördüm rica ettim kirmadi beni...izniyle yayinliyorum.Cok gec olmadan "eywahhhh " demedenn bir doktor kontrolunden gecelim arkadaslarimm,canlarim...ne oldum dememeli , ne olacagim demeli...

16 Mart 2008

SADRAZAM LOKUMU P.D.Ç.S.E.18











Arkadaşlar bu tarifimi http://kadininmutfagi.blogcu.com/ için hazırladım. Aynı zanmandada günüm vardı bir taşla iki kuş vurmuş oldum. Kusura bakmayın bir sürü fotoğrafla göstermeye çalıştım Zira bazen arkadaşlar anlayamıyorlar.Çok hafif bir tatlı arkadaşlar denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER
6 Yumurta
1 Su bardağı şeker
2 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
KREMASI
2 Su bardağı süt
4-5 Kaşık şeker
2 Kaşık un
1 Kaşık nişasta
50 Gr. margarin
İÇİ İÇİN
Ceviz
ÜZERİNE
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Un ve kabartma tozu ilave edilerir.Unlanmış tepsiye dökülür. 175 Derecede pişirilir. Hafif pembeleştirilir. Bu arada yağ hariç bütün malzemeler karıştırılarak krema hazırlanır ataştan indirdikten sonra yağ ilave edilir ve kremaya iyice yedirilir. Daha sonra kare tepsi eninden ve boyundan dörde kesilerk 16 kare elde edilir bu 16 karede tekrar 3. resimde görüldüğü gibi arasından ikiye bölünür.Toplam 32 kare elde edilmiş olur. Özellikle hamurun altı ve üstüne gelen yerler rulonun içine denk getirilir. Hazılanan krema bir kaşık yardımıyla sürülür. Uç kısmına ceviz konularak rulo yapılır. Hindintan cevizini tutması için şerbetli su sürülür. Daha sonra bol hindistan cevizine batılarak servis tabağına hazırlanır. Afiyet olsun...)

11 Mart 2008

KUTUP AYILI KAZAK

Arkadaşlar bu kazağı ben oğlum küçükken ona örmüştüm. Umarım beğenirsiniz. Aslında bu örgünün şablonu vardı ama şu an kimbilir nerelerde. Onun içinde sadeca fotoğrafını çekip atabiliyorum. Gerçi fotoğrafın üzerine tıklayınca daha yakından görülüyor. Örmek isteyen arkadaşlara kolay gelsin.

8 Mart 2008

PEMBE ŞAL

Arkadaşlar bu şalı çok sevdiğim sevgili Hatice ablam örmüş, sağolsunlar bütün eşim dostum siteme katkıda bulunuyorlar. Hatice ablama ve destek veren bütün tanıdıklarıma buradan çok teşekkür etmek istiyorum......:):):):)

4 Mart 2008

KİLİM DESENLİ YELEĞİM


Arkadaşlar yeleğim çok renkli sıradan bir yelek ama bende yüreğimi burkan bir hatırası var. Yıllar önce görev yaptığım yerde bize yakın bir Tarım Kredi Kooperatifi vardı. Oranın Müdürününde becerikli bir hanımı vardı. Burası biraz masal gibi oldu ama.Bu yeleği kızına örmüş bende çok beğendim. Örnek istedim sağolsun verdi ama tam yaz dönemiydi. 3-5 gün sonra 1 aylığına yıllık izne ayrılacaklarını, İzmit'te bir ev aldıklarını onu dayayıp döşiyeceklerini ve izin dönüşüde tayin olarakmı yoksa emekliye ayrılarak mı? (Orasını hatırlıyamıyorum) bilemiyorum İzmite gideceklerini söyledi. Bende düşündüm yaz dönemi olunca hemen örülecek bir modelde değil onların döndüğünde belki karşılaşamayız (Belki ben izne ayrılmış olurum diye) düşüncesiyle bu örneği kağıda çıkardım. Derken bunların izninin bitmesine 3-4 gün kala 17 Ağustos depremi oldu ve bu örneğin mimarı sevgili Yeter ablayı ve eşi Coşkun abiyi bu depremde kaybettik.Apartmanları aile apartmanı imişti. Duyduğumuza göre hep anne babalar ölüyorlar çocuklar kurtuluyorlar.Ve arkadaşlar bende elim varmıyaraktan bu yeleği içim burkula burkula ördüm. Allah onlara rahmet çoçuklarınada uzun ömürler versin.O yüzden bu yeleğimi her elime alışımda onlar aklıma gelir..

SOBE

Sevgili arkadaşım http://cahideninelleri.blogspot.com/ beni sobelemiş. Diyorki;
Bir günlük ömrünüzün kaldığını söyleseler,bir günde neler yapardınız?
Benim Cevabım: Bol Bol ibadet ederdim. Eşimle dostumla helalleşirdim. Veeeeee Canım Oğlumu yanımdan ayırmaz doya doya ona bakardım.. Bilmiyorum cevabım yeterlimi.........

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...