31 Mayıs 2008

YEDİGÖLLER GEZİSİ

İYİ GECELER ARKADAŞLAR. BU GÜN (31 MAYIS ) BOLUNUN MEŞHUR DOĞA HARİKASI YEDİGÖLLERE 400 KİŞİLİK EKİPLE TREKKİNGE GİDİYORUZ. TÜM BLOGCU ARKADAŞLARIM İÇİNDE GEZECEĞİM ORALARI VE SİZLERE BOL BOL YEDİGÖLLERİN FOTOĞRAFLARINI SERGİLEYECEĞİM. EĞER BİRGÜN YOLUNUZ BOLUYA DÜŞERSE MUTLAKA YEDİGÖLLERE GİDİN DERİM BEN.....!!!

24 Mayıs 2008

ÇAYIN HAYATIMIZDAKİ YERİ

Çayın alt demliği evdeki kaynanadır ; devamlı kaynar durur…
Üst demlik evdeki gelindir ; alt demlik kaynadıkça o olgunlaşır ,demlenir…
Gelinin kocası ise bardaktır ;biraz kaynana doldurur onu biraz da gelin…
Çocuklar çayın şekeridir; tat verir…
Görümce ise çay kaşığıdır; arada bir gelir ve karıştırır gider…..
Kaynataya gelince ; o da bardak altıdır; dökülenleri bir araya toplar
Çay deyip te geçmemek lazım demek ki…
Alıntıdır......

15 Mayıs 2008

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 23



KARLI HATUN TATLISI

Merhaba arkadaşlar yine karşınıza bir tatlı ile geldim. Mutfaktaki marifetlerimi sergilemek benim daha çok hoşuma gidiyor. El işlerinide seviyorum ama....Bu günkü tarifimi yine bir etkinlik için yayınlıyorum. http://www.deryadanlezzetler.com/ Bu tatlının adı gerçekten öylemi yoksa banamı öyle söylendi bilmiyorum.

Tarifim şöyle...

Malzemeler:

En altı için;

1 Paket etimek

2 su bardağı şeker

2 Su bardağı su

Arası için ( Burası yalancı tavuk göğsü);

1 Kg süt

1 Su bardağı toz şeker

1 Su bardağı un

1/2 Paket margarin

1 Paket damla sakızı

Üzeri İçin;

1 Paket Krem şanti

1 Su bardağı süt

Bol miktarda hindistan cevizi

Yapılışı:

Önce tencereye şeker konularak yakılır. Ve üzerine sıcak su konularak şeker eritilir.şeker eridikten sonra şerbet biraz soğutularak içine etimekler ince ince doğranır ve karıştırılır. Kare tepsiye dökülür .

Diğer tarafta Süt bir bardak şekerle kaynatılır. Un margarinle yakmadan hafif sarartılır.Süt yavaş yavaş ilave edilerek ve karıştırarak pişirilir. Dövülmüş damla sakızı ilave edilerek bir iki taşım kaynatılır. Ataşten alındıktan sonra bu muhallebi 30-35 dk.mikserle çırpılır.Etimeklerin üzerine dökülerek tepsinin her tarafına eşit şekilde yayılır.Soğutulur. Daha sonra krem şanti hazırlanarak oda tatlının üzerine eşit olarak yayılır. Üzerine bol miktarda hindistan cevizi dökülür. Mevsimine göre çilek,nar ve değişik meyvelerle süslenir. Ben evde olan önce yeşil fıstık ve çilekle süsledim. Haydi buyrun arkadaşlar dilediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Devamı var diyomuşum......

11 Mayıs 2008

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Annemin, kayınvalidemim anne olan tüm arkadaşlarımın, dünyadaki tüm annelerin ve benim ANNELER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN. Burdanda şu anda Antalya'da kardeşimin yanında misafir olan annemede kucak dolusu sevgiler....:):):)

9 Mayıs 2008

TAVUK SALATASI

Arkadaşlar bu salatamı kısa bir süre önce yayınlamıştım. Duydumki Sevil arkadaşım bir yarışma düzenlemiş bende katılayım dedim. "EN GÜZEL SALATA YARIŞMASI 1 " Arkadasim Sevilin (www.birdemliksohbet.blogspot.com) davetine Tavuklu Salatamla Katılıyorum. Haydi Hayırlısı......
Malzemeler:
3 Adet tavuk göğsü
Yarım demet yeşil soğan
1 Su bardağı kornişon turşu
1 Su bardağı biberli yeşil zeytin
Yarım demet maydonoz
Biraz yeşil biber
1-2 Domates
Dereotu
Limon
Sıvı yağ
Tuz
Yapılışı:
Tavuk göğsü iyice haşlanır ve didelenir. Diğer bütün malzemeler ince ince doğranır. Yalnız domatesin kabuğu soyulur çekirdekleri çıkartılır.Tüm bu malzemelerle birlikte tavuk göğsü iyice harmanlanır.
Arkadaşlar bu salatayı mesai arkadaşım Hatice bize yapmıştı. Çok beğenerek yemiştik. Bende ondan tarifini alarak gün arkadaşlarıma hazırladım. Umarım beğenirsiniz........

6 Mayıs 2008

FELLAH KÖFTE YE # 34 BULGUR ETKİNLİĞİ

Canlarım bu defa Akdeniz bölgesine ait bir tarifle geldim karşınıza. Herne kadar ben Akdenizli olmasamda bu köfteyi yapıyorum çok beğeniyorum. Arkadaşlar bunu söylemeden geçemiyeceğim. Benim bu kullandığım tarif Sevgili Emine BEDER ustamıza ait.Ben bu köfteyi ilk defa bu tarifle denedim ve öylede devam ediyorum. Ellerine sağlık üstadım. Ayrıca bu tarifimi http://www.deryadanlezzetler.com/ arkadaşıma gönderiyorum. Gelelim tarifimize.
Malzemeler:
250 Gr. kıyma
2,5 Su bardağı ince bulgur
Sıcak su
Tuz
Kimyon
Kızartmak için sıvı yağ
1 Kaşık un
Sos İçin:
2-3 Diş sarmısak
1 Kaşık teryağı
1 Kaşık salça
Pul biber
Tuz
Demet maydonoz
Yapılışı:
Bulgur sıcak su ile ıslatılır. Biraz bekletilir.Yoğrulmaya başlanır. Yoğurdukça suyu çekilen bulgura yeniden su ileve edilerek yoğurma işlemine devam edilir. 25-30 dakika aralıksız ve azar azar su ilave edilerek yoğurulur. Bulgurlar yumuşamış ve özleşmiş olmalı hatta hamur kıvamında olmalı. Un ilave edilerek bir iki yoğrulur. Kıyma, tuz, kimyon eklenir. Kıyma bulgurla özleşene kadar yoğurulur. Elimiz ıslatılarak bilye büyüklüğünde minik köfteler yapılır. Parmakla ortasına hafifçe bastırılır. Büyükçe bir tencerede birbuçuk litre kadar su kaynatılır. Tuz atılır. İçine köfteler atılır. Ağır ateşte 5 dakika haşlanır. Delikli kepçe ile suyu süzülerek alınır. Büyükçe bir tavada yağ kızdırılır köfteler içine atılarak hafifçe kızartılır.Yine kepçe ile servis tabağına alınır. Ayrı bir kapta yağ eritilir salça ve dövülmüş sarmısaklar ilave edilerek sos yapılır. Bir fincan su ilave edilir. Pul biber ve tuz katılır. Sos köftelerin üzerine gezdirilir Üzerine kıyılmış bol maydonoz serpiştirilir.
Evet arkadaşlar benim diyeceğim bu kadar isterseniz buyru gelin sizlerde ikram edeyimmmmmmm........

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...