28 Mayıs 2009

ETİMEK TATLISI




İyi geceler arkadaşlar. Yapılışı basit ve yemesi hafif, görüntüsüde bir o kadar ilginç olan bir tatlı tarifiyle karşınızdayım.Yumurta sarısı görünümlü bir tatlı.Bir an tatlının üzerinde yumurta sarısının ne işi var diye düşündünüz değilmi.Eeeeee böyle işte..........................
Hadi tarife geçelim.
Malzemeler:
1 Pk. Etimek
2 Su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
1 Pk. vanilyalı puding
3.5 Su bardağı süt
1 Pk. Muzlu Jöle
Birkaçtane konserve kayısı
Yapılışı:
2 Su bardağı şekerle 1.5 su bardağı su kaynatılır. Etimekler bir tepsiye dizilir ve üzerine şerbet biraz ılık olarak dökülür. Tatlı soğutulur.Üzerine hazırlanmış olan vanilya dökülür ve düzgün bir şekilde yayılır.Pudingde soğuduktan sonra belli aralıklarla kayısılar yerleştirilir. Üzerinede hazırlanmış olan jöleden bir kaşık yardımıyla yavaş yavaş dökülür.Soğutulur. Dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun ...
Arkadaşlar ben böyle yapılmış bir kremalı bir pasta modelini sevgili arkadaşım aytencee ' nin sitesinde görmüştüm. Bende tatlıya bu görünümü verdim..... Nasıl sizce.......
Bu tatlımıda bu hafta P.D.Ç.S.E. 43'e ev sahipliği yapan sevgili arkadaşım http://asimelek58.blogcu.com/ a gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşım....

4 yorum:

asimelek58 dedi ki...

TESEKKÜRLER CANIM ELLERİNE SAĞLIK BAYILDIM TATLINA TEKRAR BEKLERİM SEVGİLER TARİFİN YAYINDA

Zehra Gürgen dedi ki...

kayısı gerçktende yumurta gibi görünüyordu :)Ellerine sağlık,

zerrin-misss dedi ki...

sunumu çok şık.. etimek tatlısını zaten severim.

harika ellerinize sağllık

sevgi dedi ki...

Harika görnüyor canım.Ellerine sağlık.Çok severim etimek tatlısını.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...