6 Haziran 2009

SARAY SARMASI VEYA AFYON LOKUMU

Merhaba arkadaşlar. Bu tatlı tarifini sitelerde dolaşırken görüyordum ama bir türlü cesaret edip yapmamıştım.Geçenlerde karşı komşum Ayla yapmıştı. Hatta beraber yaptık diyebilirim. Sarma işini ben yaptım. Bende hemen fotoğrafladım. Ve sizlerde paylaşmak istedim. Daha sonra bende yaptım. Hakikaten çok güzel oluyor vede yemesi hafif. Arkadaşlar çok beğendiler. Sizlerinde beğeneceğinizi düşünerek tarifime geçiyorum.
Malzemeler:
1 Kg süt
3 Kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
100 Gr margarin
1 Pk vanilya
1 Damla sakızı (Çiğnediğimiz damla sakızlarından koydum ben)
Krem şanti içinde 1 Su bardağı süt
Hindistan cevizi
Yapılışı:
Süt, un, şeker karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak kaynatılır. Ateşten indirildikten sonra margarin, vanilya ve sakız katılarak iyice muhallebiye yedirilir. Kare fırın tepsisine bol miktarda hindistan cevizi serpilir ve üzerine hazırlanmış krema dökülür tepsinin her tarafına aynı kalınlıkta yayılır.Soğumuş olan kremanın üzerine önceden hazırlanmış olan krem şantide ince bir tabaka şeklinde sürülür.1 gece buzdolabında bekletilir. Üzerine ince dövülmüş fındık veya ceviz serpilir.2 Cm aralıklarla ince şerit halinde kesilir. Rulo yapılarak servis tabağına dizilir ve üzerinede bol miktarda hindistan cevizi dökülür. Servis yapılır.Büyüklüğünü kendinize göre ayarlayabilirsiniz.Afiyet olsun
Bu tarifimi bu hafta PDÇSE 44 ev sahipliği yapan arkadaşım http://narinmutfagi82.blogcu.com/ gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşım....

9 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

Ooo harika görünüyor saray sarması ...çok eskiden yapıyordum, uzun zamandır yapmadım ne güzel oldu sende görünce canım çekti :) Çok güzel yapmışsın canım.

Ellerine sağlık.

bulbulun yeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
Bende denemek istiyorum.
Sevgiyle kal.

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

harika olmuş arkadaşım ellerine sağlık.sevgiler.güzel bir hafta geçirmen dileğiyle.öptüm.

karamel mutfak dedi ki...

görüntü harika olmuş ben nezaman sarmalı tatlılar yapsam hep parçalanıyor emeginize salık.

rana dedi ki...

ablacım çok güzel olmuştur eminim ellerine sağlık aldım bi dilim bende sık sık yaparım çocuklarda bende severiz tepsiye bol hindistan cevizi dökülüp kremasını kıvamında yapınca hiç kırılmadan dağılmadan sarılıyor buarada hastalığım süresince bıraktığın yorum geçmiş olsun dileklerin ve duaların için teşekkür ederim öpüldün

gülizar dedi ki...

Ellerinize sağlık benide sevdiğim bir tatlıdır,Memleketimi sormuşsunuz Kastamonu/İhsangazi yakın memleket barbunya batı karadenizde meşhurdur.Hayırlı cumalar...

gülizar dedi ki...

evet çalışıyorun cnm :))

meleginmarifetleri dedi ki...

Harika olmuş ellerine sağlık.
Hoşçakal..

IŞIL dedi ki...

tatlın çok şık olmuş

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...