14 Kasım 2009

LAZ BÖREĞİ (P.D.Ç.S.E. 47)






Merhaba arkadaşlar. Ben geldimmmm. Uzun zamandır siteme uğramamıştım ama sizleri özledim. Biraz tembelliğim tuttu birazda bigisayarımda problem olunca canım istemedi. Kusuruma bakmazsınız değilmi. Bende kendimi affettirmek için sizlere bir tatlı sunuyorum. Tatlı yiyip tatlı konuşalım diye..Tatlım laz böreği. İnternette dolaşırken ben bu böreği  hep tuzlu bir börek olarak düşünüp tarifi hiç okumuyordum. Birgün merak ettim nasıl bir börek özelliği nedirde laz böreği demişler. Aaaa birde baktım bizim börek tatlı. o gün bu gündür yapmak istedim ama fırsatım olmamıştı. Birazda cesaret edememiştim evde yenirmi yenmezmi diye. Geçen ay günüm vardı bende değişiklik olsun diye yaptım,  arkadaşlar çok beğendiler. Tarifide http://egelidenmiskokulutarifler.blogspot.com/       arkadaşımın sitesinden aldım. İlk defa denediğim için malzemeleri aynı ölçülerde kullandım. İşin garibide muhallebinin içine karabiber konması geldi bana. Ama harika oldu arkadaşlar. Hazır tatlıyı yapmışken tadına  bütün blogcu arkadaşlarım baksın dedim ve P.D.Ç.S.E. 47' ye ev sahipliği yapan  http://www.ferahinmutfagi.com/      arkadaşıma gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşım...


MALZEMELER:
  • 14 tane baklavalık yufka (ben 24 tane kullandım 12'si altına,12'si üstüne)
  • 150 gr. tereyağ
MUHALLEBİ İÇİN:
  • 4 yumurta sarısı
  • 7 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı pirinç unu
  • bir tutam tuz
  • bir tutam karabiber
  • 2 paket vanilya
ŞERBET:
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
YAPILIŞI:
Şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın.
Muhallebiyi yapmak için, sütü ve şekeri bir tencereye koyun ve yavaş yavaş ısıtmaya başlayın.
Bir kasenin içinde diğer malzemeleri koyun ve iyice karıştırın, ben ısınan sütten biraz alıp karışıma ilave edip öyle karıştırdım.
Bu karışımı süte ilave edin ve koyulaşana kadar pişirin.
Tereyağını eritin.Yufkaların boyunda bir tepsi seçin ve onu yağlayın.Yufkaların yarısını, her katını yağlayarak tepsiye dizin.10 dakika dinlenmiş olan muhallebiyi yufkaların üzerine dökün ve diğer yufkalarıda aynı şekilde yağlayarak dizin.Dizme işlemi bittikten sonra kalan tereyağınıda en üstüne sürün ve iri kareler şeklinde kesin.(ben 4x4 lü olarak 16 kare, o kareleride üçgen olarak 2 parça olarak kestim.)

180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şebeti dökün.
Not: Ben şerbetli yapmadım üzerine pudra şekeri döktüm...

5 yorum:

egeli dedi ki...

GÜLCANCIM,ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM, BU TATLIYI BEĞENDİĞİNE SEVİNDİM.

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

değişik bir tat olsa gerek ellerine sağlık.sevgiler.

elzemhobby dedi ki...

bir laz olarak tatmadım hiç böyle bakıp duruyoruz işteetkinliğe beklerim.

ALKIM dedi ki...

İYİ TEMENNİLERİNİZE ÇOK TEŞEKKÜRLER AYRICA BU TATLIYI MUTLAKA DENEYECEĞİM SEVGİLER

nurşen dedi ki...

Canım selamlar,evet epeydir yoktun.Özlettin kendini canımın içi.
Bu laz böreğini hep duyarım ama bir türlü yapmak kısmet olmamıştı,nefis görünüyor canım.Çok ta güzel anlatmışsın.En kısa zamanda deneyeceğim.
Ellerine sağlık,afiyet şeker olsun.
Sevgiler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...