10 Mayıs 2011

MİNİK KÖSTEBEK PASTA


Merhaba arkadaşlar.Siteler kapatılınca ister istemez uzaklaşmış olduk buralardan. Bende uzun bir aradan sonra yaptığım köstebek pastayı sizlerle paylaşayım dedim.
Bu aralar yine başımda hasta var. 3 aydır küçük erkek kardeşim hasta onunla uğrasıyoruz. Şu son dönemlerde biraz daha iyi ama bakalım ne olacak. Allahtan dermanı bulunmayan bir hastalık değil ama  bizleri  biraz üzdü. Kendi çektiği sıkıntılar derseniz daha kötü.
Geçirdiği bir kaza sonucu çene kemiği kırıldı. Dr. hatası yüzünden 2 defa ağır ameliyat geçirdi. Hastane enfeksiyonu  oldu ve 3 aydır tedavi üstüne tedavi.İşte böyle arkadaşlar allah beterinden saklasın diyoruz ve tarifime geçiyorum....

 MİNİK KÖSTEBEK PASTA



Malzemeler:
1 Tane kakaolu pastaban kek
Kreması için:
4 Su bardağı süt
5 Yemek kaşığı un
6 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı tereyağ
1 Yemek kaşığı hindistancevizi
 Muz ( İstenildiği kadar)


Yapılışı:
Öncelikle kekimizin katını ayırıp su bardağı ile kesip alt taban oluşturuyoruz.Kalan kısımlarıda ufalıyoruz.
 Sütü, unu ve şekeri pişirme kabına alıp iyice çırptıktan sonra pişiriyoruz. Biraz ılıyınca içine tereyağını, vanilyayı ve hindistancevizini ekleyip karıştırıyoruz. İçine muzları minik minik doğrayıp ezmeden karıştırıyoruz.  Alt taban oluşturduğumuz keklerin üzerine kremamızdan koyuyoruz ve ufalamış olduğumuzu keklerden döküyoruz. Elimizle hemen yuvarlıyoruz. Kalan kekleride bu şekilde yapıyoruz. Köstebekleri dolapta bir gece bekletiyoruz. Afiyet Olsun...:):):)

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok geçmiş olsun canım.acil şifalar diliyorum.pasta çok güzel.ellerine sağlık.öpüyorum.

Aycan dedi ki...

Çok severim ellerinize sağlık.


Sevgilerimle;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...