29 Kasım 2011

ELMALI KURABİYE



       Merhaba arkadaşlar.Kurabiye deyince benim ilk aklıma gelen Elmalı Kurabiyedir.Yapmasını ve yemesini çok severim. Hatta hamileliğimin çok ağır bulantılarla geçtiği dönemlerde tiksindiğim birkaç şeyin içinde çay ve elmalı kurabiye vardı. Hala bazı yiyecekleri görünce o günlere dönüyorum. Allahtan çay ve ve bu kurabiyedeki tiksintilerim bulantılarımın bitmesiyle son buldu. Hamileliği ağır geçen arkadaşlarım beni iyi anlarlar... Tarifi zor bir olaydır bu. İnsanların garip garip tiksinti ve istekleri olur o dönemlerde..
       Gece gece fazla laf kalabalığı yapmadan sizlerle tarifimi paylaşayım...
       Birkaç tane Elmalı Kurabiye tarifim var ama bu tarifimi eski çalışma arkadaşım Ünal'ın eşin Türkan'dan  almıştım. Burdanda ona çok teşekkür ediyorum..
Malzemeler:
1 Yumurta
250 Gr. sanayağı
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Çay bardağı toz şeker
2 Çorba kaşığı yoğurt
1;5 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Fincan sıvıyağ
Aldığı kadar un
İçine:
3 Elma rendesi
2 Çorba kaşığı şeker
2 Çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşatılmış sanayağına bütün malzeme ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.Diğer tarafta iç malzeme bir taşım pişirilir.(Ben iç malzemenin içine biraz kuru üzüm koydum). Hamur 2 eşit parçaya bölünerek 1/2 cm kalınlığında açılır.İç malzemeden açılmış hamurun her tarafına yayılır.Rulo şeklinde sarılarak 3 cm aralıklarla kesilerek tepsiye dizilir. Diğer hamurada aynı işlem yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilerek 170' pembeleşene kadar pişirilir. Fırından alınarak soğumaya bırakılır. Daha sonra üzerine pudra şekeri dökülür.
Haydi afiyet olsun.. 

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

sevmeyen yoktur sanırım canım.harika olmuş.olsada yesem şimdi.ellerine sağlık.öpüyorum.

birincisin dedi ki...

merhaba:)gezinirken gördüm blogunuzu..üyelik yaptım:)güzel tarifler var..elmalı kurabiyede güzel olmuş ellerinize sağlık...

Unknown dedi ki...

Lezzeti o kadar belliki, sabah çayının yanına bir tanesini aldım izninle, sevgiler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...