22 Aralık 2011

PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ

Merhaba arkadaşlar. Epey zaman önce yapmış olduğum bir böreğimi sizlerle paylaşmak istedim. Böreği günüme yaptığım için miktarı biraz fazla.. Ayrıca Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay, Kahve Bahane" etkinliğine ev sahipliği yapan anneminkiziyim.a gönderiyorum.Kolay gelsin arkadaşım.....

Malzemeler:
5 Yufka
Beyaz peynir(ölçülü yapmadığım için)
Maydonoz
1 Yumurta sarısı

Yapılışı:
Yufkalar 4'e bölünerek uzun kısımlarına peynirli harçtan konularak sigara böreği sarar gibi sarılır ve kendi etrafında gül gibi sarılarak bir tepsiye yada leğene sıkıca yerleştirilir.Böreklerin üzerini 1 parmak aşacak şekilde su konulur. 10 Dk' bekletilir. Daha sonra börekler süzgece alınarak yarım saat veya daha fazla orada bekletilir.Yağlanmış fırın tepsisine sık olmayacak şekilde dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir.
Not:Islatıldığı için diğer börekler gibi hemen kızarmıyor.

13 Aralık 2011

AYVA REÇELİ



Merhaba arkadaşlar.Ben reçeli çok severim ama yaparken bir türlü kıvamını tutturamıyorum. Ama bu defa siteleri dolaşarak burdaki arkadaşlardan duyduklarımı derleyerek yaptım.Övünmek gibi olmasın ama çok güzel oldu.Kim ne dediyse yaptım.Horozun çok olduğu yerde sabah geç olur derler ama öyle olmadı.
Malzemeler:
1 Kg ayva
1,5 Kg şeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu
1 çay bardağı nar suyu (kemalpasatatlisi.com'un) önerisi
Yapılışı:
Ayvaların kabuklarını soyup ince ince doğradım.Soyduğum kabukları 1 su bardağı su ile kaynattım. İnce doğradığım ayvalarıda 1 su bardağı suda yumuşayana kadar kaynattım. İkisininde sularıyla şekeri ve nar suyunu karıştırıp koyulaşana kadar, daha sonrada 1/2 limonun suyunu ve haşlamış olduğum ayvaları katarak kaynattım. Reçel kıvamını alnıca ocaktan indirdim..
Anlatımımda bir eksiklik varsa kusuruma bakmayın. Reçel yapımında acemiyimdir....

10 Aralık 2011

PİŞİ




Merhaba. Herkese burdan iyi hafta sonları diliyorum.Bu sabah kalktım kahvaltı hazırlamaya girdim mutfağa ama bir taraftanda alternatifler düşünüyorum ne yapabilirim diye...Birden aklıma pişi yapmak geldi. Annenin babanın gözünde çocuk hiç büyümez derler ya gerçektende öyle. Oğlum 15 yaşında ama ilk önce onun gözüne güzel gelecek şekilde yaptım. Kurabiye kalıplarıyla kestim. Çocuk ya... Amacımız çocukları mutlu etmek ya. Geriye kalanıda klasik olarak keserek  yaptım...Öylede olunca tabakta bu görüntü çıktı ortaya..
Gelelim tarifimize
Malzemeler: 
1 Yumurta 
2 Çay bardagı süt 
1 Paket kabartma tozu 
1 Çay kaşığı tuz 
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Malzemelerin hepsi karıştırılıp yumusak bir hamur elde edilir. Bir süre  dinlenmeye bırakılır. Merdaneyle hamur yarım cm kalınlıkta açılıp kare olarak kesilir.. Kesilen hamurlar yağda kızartılır sıcak sıcak servis edilir..Afiyet olsun...:):)))))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...