22 Şubat 2012

ISPANAKLI RULO BÖREK






Merhaba arkadaşlar.Bu defa sizlerle sıcak sıcak ıspanaklı böreği paylaşmak istiyorum.Bu siteler açıldıktan sonra malumunuz tarifler sürekli devir daim oluyor.Ne yapalım el elden üstündür. Herkesin sunumları farklı oluyor. İyiki de böyle siteler açılıyor farklı şeyler öğreniyoruz. Mesela biz ıspanağın yağını soğanını kavurup ıspanağı da tuzla ovalayıp suyunu sıkarak soğanlı harca koyar baharatlarını katardık. Ben annemden böyle öğrendim. Ama ilk defa ıspanağı çiğden koydum ve çok harika oldu arkadaşlar.İyiki varsın internet iyiki varsınız arkadaşlar..Bu böreğide  günüm için neler yapayım diye düşünürken sevgili Dilek'in sitesinde gördüm çok beğendim.Hemen çaldım  siteden.....Gelelim tarifimize. Aynen aktarıyorum. İlk defa uyguladığım tariflere çok sıkı sabit kalarak yaparım..
Malzemeler
4 Yufka
1 Kilo ıspanak

2 Tane soğan

2 Kaşık un

1 Kaşık toz şeker

Tuz

Karabiber
Sıvıyağ (suyla karıştırdım)
Yumurta sarısı-susam
YAPILIŞI: Ispanaklar temizlenip yıkandıktan sonra doğranıp 2 tane doğranmış kurusoğan, un-tuz-karabiber-şekerle birlikte iyice harmanlanır. 1.yufka serilip arasına fırça ile yağ sürülüp 2. yufka üzerine konup oda yağlanacak ortaya malzemenin yarısı konulup kenarları resimdeki gibi katlanıp rulo yapılır. Tam ortasından kesilerek tepsiye yerleştirilir. Diğer 2 yufkaya da aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp,susam ekilerek fırında pembeleşene kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Yine böreğimide  72.P.D.Ç.S. Etkinliğini yapan Gülo Anne 'ye ve Çay Kahve Bahane Etkinliğini yapan Elif'e gönderiyorum.Gerçi Elif'in etkinliği bitmek üzere ama olsun.

13 yorum:

Swotpisces dedi ki...

böreğin her türlüsüne varımmmmm... :)

İnci Yemek dedi ki...

Ispanağın mevsimi bol bol tüketmek lazım.Enfes bir börek olmuş canım ellerine sağlık,gerçekten blogumuz sayesinde ne çok şey öğreniyoruz değil mi:)
öperim seni..

Unknown dedi ki...

CANIM TEŞEKKÜR EDERİM KATILDIĞIN İÇİN GERÇİ BİTİRDİĞİMİ SÖYLEMİŞTİM AMA YİNE DE DAYANAMADIM TARİFİNİ YAYINLADIM 118 119 120'İNCİ TARİFLER AYNI POSTTA. GÖREBİLİRSİN. SEVGİLERİMLE, YİNE GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE...

Elifin Terazisi dedi ki...

elinize sağlık, çok güzel görünüyor:)

Naliya dedi ki...

Elinize sağlık börek harika olmuş...

Güloanne mutfakta dedi ki...

Canım tarifini yayınladım ellerine sağlık.Katılımın için tşk ederim.Desteklerinizin devamını bekliyorum sevgiler

*mehtap dedi ki...

canım istedi ,sabah sabah güzel olurdu bak..

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Off nasıl da kabarmış.
Nasıl da güzel görünüyor.
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...

nursen dedi ki...

Canım selamlar,görüşemiyorum epeydir. Bazen ara veriyorum ben bloga ve herşeye :) Umarım iyisindir arkadaşım,öpüyorum kocaman.
Ispanaklı böreğe bayılırım valla,o kadar da leziz görünüyor ki ellerine sağlık arkadaşım,afiyet şeker olsun.
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Börek çok güzel olmuş ellerıne saglık.Bıraktıgın açıklama için tsk edrım.Şapkanın başlangıcı ıcın sorunum vard, sayıları kendıme göre ayarlarım çok ama çok tsk edıyorum. hayırlı cumalar

BAL ANNE dedi ki...

ellerine sağlık....
ne lezzetli olmuştur....

Unknown dedi ki...

Ben şeker ve unu hiç anlamadım ıspanakta o un nasıl bir tat oluyor size tadında farklılık geldimi...ben geçen hafta misafirlerime unlu börek yaptım hatta ıspanaklı idi ama unu ıspanağa değilde yufkaya serptim tarifte olduğu gibi....çok merak ettim sizinkini...

birincisin dedi ki...

ÇAYIN YANINA NE GÜZEL OLUR,ELLERİNE SAĞLIK.HAYIRLI AKŞAMLAR:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...