13 Mart 2012

PEYNİRLİ-ISPANAKLI BÖREK





       Merhaba, bu gün sizlerle birşeyler paylaşayım dedim ama. Yazı yazmakta içimden gelmiyor.En iyisi hemen tarifmi yazayım ve kaçayım.. Böreği 2 tepsi yaptım. biri  peynirli birininde bir tarafı peynirli bir tarafı ıspanaklı. Epey zaman oldu börekleri yapalı. bir türlü paylaşmak için sıra gelmedi....
Malzemeler:
3 Yufka
Peynir
Ispanak
Yumurta sarısı
Susam
Yapılışı:
1. yufka tezgahın üzerine serilir üzerine sıvı yağ ve sudan hazırlanmış sostan yufkanın her tarafına sürülür. Daha sonra 2. yufka serilir yine sos sürülür. Üzerine peynirli harçtan ortasına kare olarak yayılır. sadece üstteki 2. yufka kare olarak  uç kısımları birbirine değecek şekilde kapatılır. 3. yufkada aynı şekilde diğer yufkaların üzerine serilir. Onada yağlı sostan sürülür. Üzerine peynirli harçtan koyulur. Bu yufkada yine aynı şekilde kapatılır. En alttaki yufkada aynı şekilde kapatılarak yağlanmış fırın tepsisine düzgün bir şekilde yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı ve susam sürülerek pişirilir.
       Ispanaklı börekte aynı şekilde, ama kare olarak dökülen harcın yarısını peynirli yarısınıda ıspanaklı yaptım. Evdekilere isteğe göre servis yaptım.Yani artanları değerlendirmiş oldum.
       73. Hafta P.D.Ç.S Etkinliğine ev sahipliği yapan Gülcan'a Çay kahve Bahane Etkinliğine ev sahipliği yapan Nuray'a gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşlar.....

9 yorum:

muhabbetsofrasi dedi ki...

görüntü süper

eline sağlık

çatlakkafe dedi ki...

KATILIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER ARKADAŞIM.SEVGİLER

gelibolu17 dedi ki...

sana ben özel blogger kursu açiciğim sende bana çay demlersin karşılığında olurmu,yada sizin orda temiz kar çoktur kar helvası yaparsın,siz bilirmisiniz bilmem ama benim annem biz küçükken bize kar helvası yapardı çokta güzle olurdu,ama ilk yağan kardan değil,yılın 3. yağan karından,çünkü derlerdiki işk yağan kedi karı 2.yağan köpek karı 3. yağan insan karıymış temiz olurmuş,batıl inanç olma olasılığı yüksek olsada o yaşlarda inanırdık :)
Neyse sende demekki çok konuşanlara kırmızı kurdele takıcan,tak tak yakışır benimkinin ucunda altın yok yahu altın fiyatları uçtu nasıl alim hepinize birden :)
ayarlara tıklıyosun yorum ayarlarını seçiyosun,orda yorum formu iletisi var ona istediğini yazıp kaydediyosun bu kadar....selamlar tarifinide yayınlayınca haber vericem çıkmam lazım pazara gitcem :)

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

ıspanaklı tepsi tam bana göre ellerine sağlık

gelibolu17 dedi ki...

sor canım çekinme elimden geldiğince yardıma hazırım her zaman :)
istersen şifreni ver bakayım bloguna yapmamı istediğiğn şeyleri söyle yaparım nolcak,elimemi yapışcak :)
öperim iyi geceler sevgiler,çay için teşekkürler,biz en iyisi kar helvası için kırlara gidelim ayak basılmadık yere :)

mutfagabuyrun dedi ki...

güzel yorumun için çok teşkk canım.keşi bilmemmi.zonguldak ta doğma büyüme olunca.orda çok alırdık.buralarda olmadığı gibi bilmiyolarda zaten.börekte harika oılmuş bu arada canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.

mutfagabuyrun dedi ki...

canım çok teşkk.malağı yapan komşum doğma büyüme buralı.yani.çorum.osmancık.demekki başka yörelerdede var.öpüyorum.

Adsız dedi ki...

bu böreği bohça börek diye biliyorum ama mini fırın tepsisine yapıyordum büyük tepsiye yapmak daha iyi fikirmiş.böreğe asla hayır demem her hali çok güzel.ellerine sağlık canım..olsa da yesek:)

Unknown dedi ki...

offff nasıl güzel gözüküyor...anım istedi bir dilim eline sağlık sizede afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...