22 Ekim 2014

KANLICA MANTARI TURŞUSU

           Merhaba arkadaşlar. Malumuzun bu sene mantar çok oldu.Birde r sezonu olduğu için yer gök mantar.Güzel Bolu'muzun bütün cadde ve sokakları dolu. Karadenizlilerin hamsinin her çeşidini yaptıkları misali bizde kanlıca mantarının her çeşidini yapacağız galiba bu sene. 
Yapılışını sorarsanız;
           Küçük mantarları temizleyip yıkadıktan sonra  kendi suyunda suyunu çekene kadar kavuruyoruz.Daha sonra sirkeli su sarımsak ve tuz ilave edip  karıştırıp kavanozun ağzını kapatıyoruz.
NOT: Ben hiç yemedim vede ilk defa yaptım tadı lezzeti konusunda bilgi veremiyorum ama yapan arkadaşlar çok güzel olduğunu söylüyorlar.....

4 yorum:

afiyetleeditor dedi ki...

Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

nanemaydonoz sofrasıGÜL dedi ki...

mantarı çok seviyorum,fakat senin yaptığın şekilde hiç yapmadım,bende merak ettim şimdi sonucu :) deneyeceğim eline sağlık

Bülbülün Yeri dedi ki...

Sağlıklı günlerde keyifle yemen dileğiyle,
Sevgiyle kal.

mutfagabuyrun dedi ki...

ilk defa görüyorum mantarın turşusunu.tadı nasıl oluR acaba dedim.ellerine sağlık canım.afiyet olsun.sevgiler.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...