14 Mayıs 2015

BELİŞ TATLISI 1


       Merhaba arkadaşlar. Bolu'da bu aralar yoğun bir hafta geçiriyoruz. Ebeler haftası, Hemşireler Haftası, Anneler Günü birde Bolunun babası İzzet BAYSAL adına düzenlenen İzzet BAYSAL Şükran Günleri derken  şehrimiz çok hareketli. Allahtan havalar birazcık soğukta olsa güzel güneşli.  Baharın güzelliğinden olacak galiba içim içime sığmıyor. Bu  güzel günlerde bende size tatlımı sergileyeyim dedim. Geçen ay günüme yaptım.
BELİŞ TATLISI
MALZEMELER:
24 Adet baklavalık yufka
5 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Paket krema yada 1 su bardağı yoğurt
1 Su bardağı irmik
2 Paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
3 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Önce şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
Yumurta şeker çırpılır. Daha sonra sıvıyağ, krema veya yoğurt ilave edilir. İrmik ve kabartma tozu da katılarak kek kıvamında bir hamur elde edilir.
Borcam tepsiye yufkalar tek tek serilerek dışa sarkan kısımları içe katlanır. Ve her 2 yufkadan sonra aralarına irmikli harçtan 2 -3 kaşık dökülür ve her tarafını kaplayacak şekilde kaşıkla tepsiye yayılır. Böylece 12 kat olmuş olur. Kalan harçta en sonunda tepsinin her tarafına dökülerek 175' de üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir. Şerbeti üzerine ılıkken dökülür. Dilimleyerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...