BU AKŞAM MİSAFİRLERİM GELDİ BENDE ONLARA SEVEREK VE BEĞENEREK YAPTIĞIM SALATAYI HAZIRLADIM. BİLMEM BEĞENİRMİSİNİZ.
MALZEMELER:
1 KASE PİRİNÇ
KÜÇÜK BOY GARNİTÜR
KÜÇÜK BOY MISIR KONSERVE
YARIM DEMET YEŞİL SOĞAN
BİR SU BARDAĞI DOĞRANMIŞ KORNİŞON TURŞU
YARIM DEMET DERE OTU
SIVI YAĞ
LİMON SUYU,TUZ
YAPILIŞI:
1 KASE PİRİNÇ YARIM SAAT ÖNCE SICAK SUDA ISLATILIR. DAHA SONRA SUYU SÜZÜLEREK SIVI YAĞDA PİRİNÇLER KAVRULUR VE ÜZERİNE İKİ ÖLÇÜ SU SICAK SU KONULARAK PİLAV GİBİ PİŞİRİLİR. DAHA SONRA DEMLENMEYE BIRAKILIR. SOĞUDUKTAN SONRA ÖNCE İNCE DOĞRANMIŞ DERE OTU KATILARAK KARIŞTIRILIR.DAHA SONRA TÜM MALZEMELER KARIŞTIRILIR .LİMON SUYU SIKILIR. VE SERVİSE HAZIRDIR. AFİYET OLSUN