Öncelikle bütün arkadaşlarımın yeni yılını kutluyorum.Ve diyorumki sevgili arkadaşlarım ben sitemi yeni kurdum siteme attığım tarifler ve el işlerim bildiğiniz gördüğünüz şeylerdir ama kusuruma bakmayın. Bende bu sitemi aktif tutmak için birşeyler yapmak zorundayım. Sizleride sıkıyormuyum bilmiyorum.Ama ne yapalım toplum olarak bildiğimiz şeyler hep aynı. Ayrıca bu tarifimide PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 9 için sevgili http://www.edaca30.blogcu.com/ için hazırladım hemde arkadaşıma yeni yıl hediyem olsun Afiyet olsun....PROFİTEROLHamuru İçin:4 Yumurta1 Su bardağı su1 Su bardağı un1/2 Paket margarin1 Adet kesme şekerKreması İçin:1,5 Su bardağı süt5 Çorba kaşığı toz şeker3 Çorba kaşığı un1/2 Çorba kaşığı nişasta2 Çorba kaşığı margarin2 Yumurta sarısıÇikolata Sos İçin:1 Su bardağı toz şeker2 Çorba kaşığı kakao1/2 Su bardağı süt2 Çorba kaşığı margarinHamurun Hazırlanışı:Tencerenin içine yarım paket margarin ve su konularak bir taşım kaynatılır.Bu karışımın içide şeker ve un atarak iyice karıştırılır. 4-5 dk kadar karıştırarak pişirilir. ateşten alarak hamur soğutulur. Daha sonra yumurtalar tek tek kırılarak hamura iyice yedirilir. Hamuru ister sıkma torbasına alarak ister kaşıkla yağlı kağıt döşenmiş (kurur tepsiyede olabalar) tepsiye 2-3 parmak aralıklarla dökülür. Tepsi kızgın (180') fırına verilerek pembeleşene kadar pişirilir.Hamurlar dinlendirildikten sonra bıçak yardımıyla yanlarından krema koymak için kesilir.Kremanın Hazırlanması: Bir tencereye yumurta sarıları,şeker koyarak iyice karıştırılır. Süt azar azar ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Tencere ocağın üzerine konularak un ve nişasta ilave edilirek krema kıvamı alıncaya kadar karıştırılır. Ateşten alınca margarin ilave edilerek kremaya yedirilir.Sosun Hazırlanması: Bir kaba şeker ve kakao konularak iyice harmanlanır.Üzerine süt yavaş yavaş dökülerek ateşe konur. Karışım boza kıvamına gelene kadar karıştırılır.Sos koyulaşınca ateşten indirilir ve margarin ilave edilir.Sosa yedirilir.Hazırlanan hamurların kesilen yerlerinden içine krema doldurulur va kapatılır. Hamurlar bir servis tabağına alınır ve üzerlerine çikolata sosu dökülür Krem Şantiylede Sosoların üzeri süslenir. Afiyet Olsun..
31 Aralık 2007
PORSELEN DEMLIK CAY SAATLERI ETKINLIGI 9
27 Aralık 2007
26 Aralık 2007
PORSELEN DEMLIK CAY SAATLERI ETKINLIGI 8
Bu tatlıyı http://www.keskinlininmutfagi.blogcu.com/ arkadaşım için hazırladım.HAŞHAŞLI REVANİMalzemeler:
4 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı irmik
1/2 Su bardağı haşhaş
1 Su bardağı un
1/2 Su bardağı su
1 Pk. Kabartma tozu
1 Pk. vanilya
Şerbeti:
2 Su bardağı şeker
2,5 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı limon suyu
Üzerine:
1 Pk. krem şanti
1/2 Su bardağı süt
Yapılışı:Yumurtalar şekerle iyice çırpılır. Daha sonra su,irmik, haşhaş,un vanilya ve kabartma tozu ilave edilerek iyice çırpılır ve yağlanmış tepsiye dökülür. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Pişen kek soğuması için beklenir.Önceden hazırlanmış şerbet ılık olarak soğumuş kekin üzerine dökülür. Şerbeti çekmesi için yine bir süre beklenir. Krem şanti hazırlanır soğuyan ve şerbetini çeken revaninin üzerine dökülür. İstediğiniz büyüklükte keserek servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.Boludan Sevgilerimle.........................................
25 Aralık 2007
ACAYİP İNSANLARIZ
Hakikaten bizler çok komik ve aynı zamanda düşündürücü işlere iyi kafası çalışan insanlarız.............)
24 Aralık 2007
18 Aralık 2007
16 Aralık 2007
13 Aralık 2007
"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATLERİ ETKİNLİĞİ 7"
DÜĞÜM POĞAÇA
Malzemeleri:
2 Yumurta ( Beyazı içine sarısı üstüne)
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt
1/2 Su bardağı su
1 Küçük maya
1 Tatlı kaşığı şeker
1/2 Çay bardağı süt ( mayayı eritmek için)
1 Tatlı kaşığı poğaça harcı
Tuz
Aldığı kadar un
Yapılışı:Yarım çay bardağı ılık sütle maya ve şeker karıştırılır. Mayanın kabarması beklenir. Daha sonra bu karışıma yumurtanın beyazı ,sıvı yağ,süt,su poğaça harcı,tuz ve un karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur iyice yoğurulduktan sonra bir parça hamur alınarak çubuk haline getirilir. Ve bu çubuklarada düğüm atılarak tepsiye dizilir.Tepside hamurlar bir müddet bekletilerek mayalandırılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek fırına sürülür.Üzerleri pembeleşince fırından alınır...:) afiyet olsun...........
11 Aralık 2007
BEBEK YELEĞİ
Artan yünlerimi değerlendirdim ve ortaya böyle bir şık model çıktı.Bakalım hangi afacana giymek nasip olacak. Hediye olarak boş vakitlerimde yaptım.....:)
10 Aralık 2007
KATKI MADDELİ SÜT
Bu sevimli yaramazı gördünüzmü? Anneside fark etmemiş galiba...! Ama olsun o süt bitmek bilmez...:):):)
8 Aralık 2007
3 Aralık 2007
NE KADAR DÜZENLİ DEĞİLMİ?
Evimizdeki eşyalar böyle olursa kirlenirmi? eskirmi? Bunu yapanların başka hiç işi kalmamış galiba....:)
29 Kasım 2007
ÇİN SALATASI
BU AKŞAM MİSAFİRLERİM GELDİ BENDE ONLARA SEVEREK VE BEĞENEREK YAPTIĞIM SALATAYI HAZIRLADIM. BİLMEM BEĞENİRMİSİNİZ.
MALZEMELER:
1 KASE PİRİNÇ
KÜÇÜK BOY GARNİTÜR
KÜÇÜK BOY MISIR KONSERVE
YARIM DEMET YEŞİL SOĞAN
BİR SU BARDAĞI DOĞRANMIŞ KORNİŞON TURŞU
YARIM DEMET DERE OTU
SIVI YAĞ
LİMON SUYU,TUZ
YAPILIŞI:
1 KASE PİRİNÇ YARIM SAAT ÖNCE SICAK SUDA ISLATILIR. DAHA SONRA SUYU SÜZÜLEREK SIVI YAĞDA PİRİNÇLER KAVRULUR VE ÜZERİNE İKİ ÖLÇÜ SU SICAK SU KONULARAK PİLAV GİBİ PİŞİRİLİR. DAHA SONRA DEMLENMEYE BIRAKILIR. SOĞUDUKTAN SONRA ÖNCE İNCE DOĞRANMIŞ DERE OTU KATILARAK KARIŞTIRILIR.DAHA SONRA TÜM MALZEMELER KARIŞTIRILIR .LİMON SUYU SIKILIR. VE SERVİSE HAZIRDIR. AFİYET OLSUN
25 Kasım 2007
21 Kasım 2007
NASIL AMA
OĞLUM KOYU BİR FENERBAHÇELİ ONUN İÇİNDE BİLGİSAYAR SANDALYESİNE BÖYLE BİR KILIF ÖRDÜM NASIL BEĞENDİNİZMİ?
18 Kasım 2007
KREM RENGİ ŞALIM
NASIL BEĞENDİNİZMİ? ŞALIMI EVVELKİ YIL TEYZEM BANA HEDİYE OLARAK ÖRMÜŞTÜ. HAVALAR SOĞUYUNCA KIŞLIKLAR ÇIKTI VE SİZLERE GÖSTERİYORUM.
16 Kasım 2007
BUGÜN İLK GÜNÜM HEYECANLIYIM
BOLUDA 29 EKİM KUTLAMALARI YAĞMURA RAĞMEN HALKIMIZ ÇOK DUYGULU BİR ŞEKİLDE GEÇİT TÖRENİNİ İZLEDİ.