Merhaba arkadaşlar bu defada karşınıza Tavuklu Salata ile geldim.Cumartesi akşamı misafirim vardı. Bende değişik bir şeyler yapmayı çok seviyorum . Sevgili arkadaşım http://cedene.blogcu.com/ sitesinde bu tarifi gördüm çok beğendim.Hemen misafirlerime yaptım ve sizlerlede paylaşmak istedim.Salatayı ilk defa yaptığım için ölçülerine sadık kalarak hazırladım. Bu yüzdende tarifi olduğu gibi arkadaşımın sitesinden olduğu gibi aktarıyorum.
Arkadaşar bu tarifimide P.D.Ç.S.35. ev sahipliğini yapan http://gulayce.blogcu.com/ arkadaşımada hediye ediyorum......Kolay gelsin arkadaşım...............................
Diğer zamanlarda etkinliklere katılmak istedim katılamadım ama bu haftada üst üste iki tarifle katılıyorum . Diğer etkinliklere ev sahipliği yapan arkadaşlarım kusuruma bakmasınlar artık.
Gerekli Malzemeler:
* 1 paket tost ekmeği
* 1 paket tost ekmeği
* 1 adet ufakça haşlanmış tavuk göğsü
* 200 gr kadar süzme yoğurt
* 200 gr kadar mayonez,
* 2 diş sarmısak,
*tuz,
*1 su bardağı süt,( her tost ekmeği diliminin üstüne bir çorba kaşığı dökmek için )
* 1 adet haşlanmış yumurta,
* 1 yemek kaşığı kuru nane,
* 1 yemek kaşığı pul biber,
* yeterince dereotu veye maydanoz, ( süslemek için )
Hazırlanışı:
1. Önce tavuk göğsünü tuzla beraber haşlayın. Haşlandıktan sonra sarmısakla beraber rondoya atarak iyice parçalayın.
2. Süzme yoğut ve mayonezi bir kapta iyice karıştırın, karıştırdığınız malzemeyi ikiye ayırın.
3. Yoğurtlu karışımın ayırdığınız bir parçasına, tavuklu malzemeyi ekleyerek, bunuda iyice karıştırın.
4.Tost ekmeğinden bir tane alarak, bir kaşık sütle ıslatın, üstüne tavuklu karışımdan güzelce sürün, iç malzemeyi hafif kalın bırakabilirsiniz.
5 İkinci tost ekmeğini yine sütle ıslatarak , az önce üstüne iç harcı sürdüğünüz dilimin üzerine yerleştirin ve onun üzerine de iç harcından döşeyin.
6.Tüm tost ekmeği dilimleri bitinceye kadar bu işlemi devam ettirin. Ekmekler aralarında harçlarla beraber bir kule gibi üst üste konacak. Sonra kulenin en altından ve en üstünden dikkatlice tutarak , kullanacağınız servis tabağına yatay baton oluşturacak şekilde yatırın.
7. Ayırdığınız yoğurt-mayonez karışımından çok az bir miktar ayırarak kalan kısmı, pasta kaplar gibi ekmeklerin üstünü kaplayın. ve üstüne aliminyum folyoyu çok gevşekçe kapatarak buzdolabına koyun ve bir gece bekletin.
8. Servis yapacağınız zaman salatayı dolaptan çıkarın, az miktarda ayırdığınız yoğurtlu, mayonezli karışımla, folyonun bozduğu üst kaplamasını düzeltin.
9.Bir adet yumurtayı haşlayın, sarısı ve beyazı ile birlikte rendenin küçük tarafı ile rendeleyin. Resimde görüldüğü gibi verev verev salatanın üstüne dökün, aynı şekilde nane ve pul biberi de dökün.
10.Maydanozu yıkadıktan sonra, iri dallarından ayırın ve pasta salatamızın etrafına düzgünce yerleştirin. Salatamız bir bahçeye benzesin. Tost ekmeği salatası servise hazırdır. Afiyet Olsun...