Şu Ağustos ayının sıcak gününden hepinize Merhaba. Uzuuun bir zamandan beri siteme uğrayamadım. malum yaz mevsiminin telaşı ülkemizin durumu vs.vs.ama bu böreği bu sene çok sık yaptım çok güzel oldu. Eeeee bende sizlerle paylaşayım istedim. Yapacak arkadaşlarıma şimdiden kolay gelsin afiyet olsun. Bu böreğin tarifini nefisyemektarifleri.com adresinden aldım. Tarifteki ölçülere sabit kaldım ama unu biraz fazla geliyor.1 su bardağı unu kenara alıp yumuşaklığını kendiniz ayarlayabilirsiniz...Yapılışını da aynen aktarıyorum.Teşekkürler Nefis Yemek Tarifleri Sitesi
Malzemeler:
1 Kg un (Biraz fazla geliyor)
3 Adet yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
2 Yemek kaşığı sirke
1 Paket karbonat
250 Gr tereyağı
Yoğurmak için 1 çay bardağı süt
Üzeri İçin:
Susam ve çörek otu
İç Harcı İçin:
Teltel mantarı
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
1 Kg un (Biraz fazla geliyor)
3 Adet yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
2 Yemek kaşığı sirke
1 Paket karbonat
250 Gr tereyağı
Yoğurmak için 1 çay bardağı süt
Üzeri İçin:
Susam ve çörek otu
İç Harcı İçin:
Teltel mantarı
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Un bir kabın içine alınıp ortası açılır. Hamur için diğer malzemeler eklenip sütle yoğurulur. Yumuşak bir hamur yapmak için az gelirse süt ilave edilebilir. Hamur iki eşit parçaya bölünür. Hamurun dışı sıvı yağla nemlendirilir ve dinlenmeye bırakılır. Bir tencerede 1 kaşık tereyağıyla yemeklik doğranmış soğan kavrulur ve önceden haşlanmış olan teltel mantarı eklenip tekrar kavrulur. Tencere ocaktan alınıp tuz, karabiber ve maydanoz eklenir. Hamurlardan biri ince açılıp üzerine 125 gram oda sıcaklığında erimiş tereyağı sürülür. Hamur rulo şeklinde sarılıp iki ucundan ortaya doğru yuvarlanır. Ortada buluşan iki daire üst üste yatırılır. Bu işlem daha çok kat oluşmasını sağlar. İkinci hamurda aynı şekilde hazırlanır. Hazırlanan hamurlardan biri tekrar açılıp yağlanmış fırın tepsisine serilir. Kenarda kalan kısımlar kesilir. Ortasına mantarlı harç yayılır. İkinci hamur açılıp mantarlı harcın üzeri kapatılır. Hamurun üzerine zeytinyağı sürülür. Bol susam ve çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.