Merhaba arkadaşlar. Sizlere yöresel bir tarif sunmaya geldim.Bu yaz bütün olumsuzluklar beni buldu. Kameram bozuldu, pc mausu bozuldu. Öyle olunca eklemeler yapamadım. Ara sıra bazı yazılar eklesemde hep hazıra kaçtım.Birde yaz sezonunun verdiği yoğunluk eklendi. Artık yavaş yavaş siteme ısınmaya çalışacağım.Gerçi bu kışımda biraz yoğun geçecek .Oğlum 8. sınıfa gidecek. Malum yoğun bir okul temposu bizi bekliyor.İnşaallah rahat bir şekilde geçiririz.Malum çocukların bir ergenlik dönemidir gidiyor.Umarım iyi anlaşırız.Fazla konuştum değilmi.Ayrıca bu makramı İftar Bereketi Etkinliği 3 gönderiyorum...
Bu makarnamızda bizim yöresel olarak kullandığımız keşten yapılmaktadır. Her zaman tercih edilen bir yemektir ama özellikle ramazanlarda sahurda daha bir iştahla yenir.
Bunun özel bir tarifi yoktur ama ben kaba taslak anlatmak istedim.
Gelelim Makarmanızın nasıl yapıldığına:
Evde yapılmış erişte makarna veya hazır erişte makarna hepimizin bildiği gibi haşlanır. Uzerine soğuk su dökülür ve süzülür. Diğer tarafta keş rendelenir ve dövülmüş cevizle karıştırılır.Yayvan bir kaba (Küçük pilav koyduğumuz tepside olabilir) önce cevizli keş şerpilir üzerine makarna dökülür tekrar keşli cevizli karışımdan dökülür. Katını isteğinize göre yapabilirsiniz. En üzte yine karışımdan dökülür. Daha sonra tereyağ eritilir içine cevizli keşli karışımdan biraz koyulur ve kızartılır. Bu kızartılan yağ makarnanın üzerine dökülür. Afiyet olsun....
Baştada dediğim gibi her şeyin ölçüsünü kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Keşi bilmeyenler için kısaca anlatayım. Süzme yoğurt katı hale getirilir. Bol tuz konularak şekillendirilerek kurutulur. Kullanılacağı zamanda rendelenerek kullanılır.
İşin dahada özü yoğurdun bayatlandırılmış hali ( Bu fikri benim eniştem çok savunur. Yalanda değil hani...).
CANIM MRB İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİME KATILDIGIN VE VERDİĞİN DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM TARİFİN ŞUAN YAYINDA TEKRAR KATILIMINI BEKLERİM .DİGER ARKADAŞLARININDA KATILIMI OLMASI AÇISINDAN İFTAR BEREKETİNİN BENİM SİTEMDE OLDUGUNU (YANİ LİNK OLARAK http://birdemliksohbet.blogspot.com )TARİFİNİZDE BELİRTİRSENİZ SEVİNİRİM . (BELİRTEN ARKADAŞLARA AYRICA TEŞEKKÜR EDERİM). SEVGİLER BİRDEMLİKSOHBET SEVİL
YanıtlaSilBU MSJ OTOMATİK OLARAK GÖNDERİLMEKTEDİR
Ayy canım benim ben bayılırım valla keşli makarnaya.Allahtan eşimde sevdi,yoksa kapı dışarı atardım onu :))) Canım benim bende resmini çektim ama yayınlamak kısmet olmadı,sen benden önce davrandın.Ellerine sağlık valla afiyet olsun.Annem rahmetli ramazanda sahura çok yapardı,babam şeker hastası olduğu için onu tok tutar diye düşünürdü :)
YanıtlaSilSevgiler canım
Canım yaa bu arada şablonunu değiştirmişsin,güle güle kullan.Güzel paylaşımlar dilerim arkadaşım.
YanıtlaSilkeş çok ilginçmiş.Hiç duymamıştım.Yoğuru nasıl bozulmadan bayatlatıyorsunuz? biraz daha detaylı anlatsana :)
YanıtlaSilellerine sağlık bu arada yemek için..
sevgiler
Merhaba bloğumuzu ziyarete gelmişsin. Teşekkür ederiz arkadaşım. Bizde iadeyi ziyaret yapalım dedik.
YanıtlaSilBu arada çok değişik bir tarif. Ellerine sağlık. Görüşmek üzere. Sevgiler...
sevgili arkadaşim erişten çok güzel görünüyor ellerine saglık
YanıtlaSil