6 Aralık 2010

HAMSİLİ PİLAV




Merhaba arkadaşlar. Nasılsınız?... Ben bu sene sitemi biraz ihmal eder oldum. Ama elime hazır bir hamsili pilav geçince fırsatı hemen değerlendirdim. Bu pilavı sevgili kız kardeşim Nurcan yaptı. Kendisi çok beceriklidir. Hemde bu pilavın tarifini ve fotoğraflarını bana çoook uzaklardan gönderdi. Antalyada oturuyor. Ellerine sağlık canım kardeşim. Tadını bilmediğim için görüntüsü nefis mutlaka tadıda nefistir.Yiyenlere afiyet olsun.
Not: arkadaşlar tarifi kardeşim yazdığı gibi aynen aktarıyorum. Yani kopya çektim.... (Yazılıdan zayıf alacağım galiba?)
Gelelim tarifimize;
 
Malzemeler:
2 kg balık

Pilav için;

1,5-2 Su bardağı pirinç

3 Baş soğan

Üzüm-fıstık

Dereotu

Nane, karabiber,tuz

Yapılışı:
Yukarıdaki malzemelerle iç pilav hazırlanır.

Hamsinin kılçıkları temizlendikten sonra az sıvı yağla yağlanmış tavaya balıklar güzelgene (karadenizli arkadaşım ibodan güzelce demek) dizilir. Şekilde olduğu gibi.

Hazırlanan ve demlenen iç pilav balıkların üzerine yayılarak düzeltilir. Sonra geriye kalan balıklarla pilav iyice kapanana kadar gizlenir. Tavanın altı ocakta kızarana kadar pişirilip sonra biraz büyük bir tavaya ters döndürülür diğer tarafı da pişirildikten sonra azıcık içini çekene kadar beklenir. Ve cennetlik gövdeye afiyetle gönderilir.
















7 yorum:

  1. http://belguzar anne.blogspot.com6 Aralık 2010 13:17:00 GMT+2

    MERHABA CANIM ÇOK NEFIS GÖRUNUYOR KARDEŞININ ELLERINE SAĞLIK BEN PEK BALIK YIYEN DEĞİLİM SUNUM HARIKA

    YanıtlaSil
  2. Selamlar canım,ay o kadar merak ediyorum ki şu hamsili pilavın tadını,bir türlü yapmak kısmet olmadı.Tavada diilde fırında yapsak nasıl olur acaba.
    Sevgili Nurcanın ellerine sağlık :))
    Canım arkadaşım ödül için teşekkür ederim, ödülüm başım üzerine.
    Kendine iyi bak arkadaşım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ilk resimde ne kadar muntazam sıraya girmiş duruyor o balıklar öyle.çok güzel gözüküyor.ellere sağlık.

    YanıtlaSil
  4. enfes görünüyor.denemediğim tariflerden biri mutlaka deneyeceğim.ellerine sağlık sevgiler ödülün için de teşekkürler.yayınladım bile....

    YanıtlaSil
  5. mmm
    s.a ellerinize sağlık mükemmmel bir
    hamsi plavı olmuş
    7-Aralık Hicri Yılbaşı.01Muharrem 1432 Hicri senenin bütün İslam alemine ve İnsanlığa hayırlar getirmesini temennisiyle.Evinizden bereket dilinizden dua kalbinizden Rahman ve Resul aşkı eksikolmasın

    YanıtlaSil
  6. Canım,
    kardeşinin ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  7. Ben bayılırım hamsili pilava, olsada yesek !! kardeşinin eline sağlık canım.

    YanıtlaSil

Gönül, ne kahve ister ne kahvehane..Gönül, sohbet ister kahve bahane...