Merhaba arkadaşlar. Bu kurabiyenin tarifini Pratik Ev Yemeklerinin sitesinde gördüm. Adı ilginç geldi görüntüsüde çok güzeldi. Bende kaçırmadım hemen yaptım. Kurabiye yapmasını çok seviyorum, özelliklede tatlı kurabiyeler yapmayı. İlk denediğim tarfleri çoğu zaman ölçülerine sabit kalarak yaparım. Özellikle hamur işlerinde. Bu kurabiyeyi yaparkende sitenin ölçülerine sabit kalarak yaptım. Çok güzel oldu..Haydi hep birlikte kurabiye yapalım.
DEFİNE KURABİYE
Malzemeler:200 Gr yumuşak tereyağ
1 Su bardağı pudra şeker
1 Su bardağı nişasta
1 Paket kabartma tozu
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Yumurta
2-3 Yemek kaşığı kakao
aldığı kadar un (2 su bardağı kadar)
Üzeri için:
Çekilmiş antep fıstığı veya fındık
Yapılışı:
Yoğurma kabına un, nişasta, pudra şekeri, kabartma tozu ve tereyağını koyup, kumlu bir doku oluşuncaya kadar karıştırın. Yumurtanın akı ve sarısını ayırın (akı üzeri için gerekli) Yumurtanın sarısını ve yoğurdu ekleyip yoğurun. Hamur cıvık olursa biraz daha un ekleyin ve pürüzsüz, yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun ikiye bölün. Yarısına kakao ekleyip, yoğurun. Kakaolu hamurdan küçük bir parça alıp yuvarlayın. Beyaz hamurdan da aynı büyüklükte bir parça alıp avucunuzda incelterek açın. (hamurun yumuşak olması bu aşamada çok işe yarıyor). Ortasına kakaolu topu koyup dikkatlice kapatın. Önce çırpılmış yumurta akına sonra çekilmiş fındık yada antep fıstığına bulayın. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizip önce 175 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Daha sonra dereceyi 150 ye düşürüp 15 dakika daha fırında tutun. Kızartmadan fırından alın. Afiyet olsun.
Not: Bu ölçülerde 20 tane çıkıyor..
Kolay gelsin.....:):):)
ellerine sağlık canım.harika olmuş.tarifi not aldım.insallah en kısa zamanda deneyecem.öpüyorum.
YanıtlaSilsürprizli bir kurabiyeymiş.Bende çocuklara yapabilirim bak bunu.teşekkür.
YanıtlaSil