9 Haziran 2011

TAVUKLU ŞEHRİYE SALATASI


TAVUKLU ŞEHRİYE SALATASI

Malzemeler:
1 Adet tavuk göğsü
2 Su bardağı çiçek şehriye
2 Su bardağı tavuk suyu
1 Su bardağı garnitür
1 Su bardağı konserve mısır

4-5 Tane kornişon turşu
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım limon suyu, az nar ekşisi
Tuz

Yapılışı:
Tavuk eti iyice pişene kadar haşlayın.Haşlanan tavuk etini ince ince didiklenerek parçalanır.Pilav tenceresine yarım çay bardağı sıvıyağı alıp kızdırılır.Üzerine  şehriyelerin yarısı eklenip rengi değişene kadar kavrulur.Geriye kalan şehriyelerde ilave edilir ve üzerine 1 su bardağı su 1 su bardağı tavuk suyunu ilave edilir..Orta dereceli ateşte şehriyeler suyunu çekene kadar pişirilir. Pişen şehriyeyi ocaktan indirip soğuması için bekletilir. Dereotunu ince ince kıyılır. Geniş bir kapta soğumuş şehriye, tavuk eti, mısır, garnitür,kornişon turşu ve dereotu karıştırılır.Üzerine nar ekşisi, limon ve tuz ilave edilir.Tüm malzemeler özleşene kadar harmanlanır. İstenilen şekilde servis yapılır .Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Salatan çok güzel görünüyor canım benim.Hemde tavuklu bayılırım.

    Sevgielrimle;

    YanıtlaSil
  2. Çok şık bir salata olmuş,ellerine sağlık canım..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş canım,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Gönül, ne kahve ister ne kahvehane..Gönül, sohbet ister kahve bahane...