Merhaba arkadaşlar yazıma nasıl ve nereden başlıyacağımı bir türlü bilemiyorum.Tüm Türk halkı gibi benimde yüreğim yaralı gönlüm yaralı. Ama bir taraftada hayat devam etmekte. Şehitlerimize üzülürken bu defada doğal afet bizleri çok üzdü. Şehitlerimize ve depremde ölen vatandaşlarımıza allahtan rahmet, gazilerimize ve depremde yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar ailelerine allah sabırlar diliyorum. İçimden gelmesede sizlerle akşam yaptığım tatlının tarifini paylaşacağım.Bu tarifi portakal ağacının sayfasında görmüştüm.
GÖKKUŞAĞI TATLISI
Malzemeleri:
3 Yumurta
3 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
3 Çay bardağı un
3 Çay bardağı irmik
2 Paket kabartma tozu
1 Çay bardağı şeker
Şerbeti için:
3,5 Su bardağı şeker
3.5 Su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzeri için:
2 Çorba kaşığı kakao
3 Çay bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpılır. Yoğurt, sıvı yağ eklenip tekrar çırpılır. Un, irmik, kabartma tozu eklenip tekrar çırpılır. Hamur margarinle yağlanıp tabanına un serpilmiş tepsiye boşaltılır. 200 derece ısıtılmış fırında altı üstü pembeleşene dek pişirilir. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlanıp soğutulmuş şerbet gezdirilir (hamur sıcak şerbet soğuk olacak) Tatlı bir kenarda soğumaya bırakılır. Tatlıdan yuvarlak bir kalıp veya su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar kesip çıkartılır. Tepside kalan tatlı parçaları bir kaba alınarak şerbeti süzülür. İçine hindistan cevizi kaka eklenip iyice karıştırılır. Kakaolu karışım tatlı-ların üzerine köfte gibi yapılarak konulur. Krem şanti hazırlanır. Krema sıkacağı yardımı ile tatlıların üzerine krema sıkılır.
çok güzel bir sunumlu tatlı olmuş canım.görüntü harika.eminim lezzetide öyledir.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilsuper bir tatli bu yaa ellerine saglik canim
YanıtlaSiltatlım ziyaretin ve güzel yorumun için tsk ederim bende seni takibe aldım;)tarifinde değişik bi tarif olmuş ellerine sağlık cnm..
YanıtlaSilnefis bir tatlı, harika bir fikir, ellerine sağlık, denemeliyim, sevgiler...
YanıtlaSil