Herkese sağlıklı ve mutlu bir hafta dileeklerimle yazıma başlıyorum. Bu tartoleti daha öncede yayınlamıştım. Sevgili gün arkadaşım Yıldızın el emeği yine.. Çok uğraşmış arkadaşım bu kurabiyeye ve diğer yaptığı mamalara, bizde hmmmmm çok nefis harika olmuş diye diye tükettik yaptıklarını.. Ellerine sağlık arkadaşım.. Kendisi Mengen'lidir. Mengen'in aşçılarını bilmeyen yoktur.
Malzemeler:
2 Su bardağı un
1/2 Su bardağı pudra şekeri
2 Yumurta
1 Paket margarin
1 Paket vanilya ( Yarısı hamura yarısı iç malzeme için)
1/2 Paket kabartma tozu
1 Çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
İçine:
1 Su bardağı dövülmüş fındık
1 Su bardağı pudra şekeri
3 Yumurta
1 Çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
Süslemek İçin:
150 Gr marmelat
1/2 Su bardağı badem veya fıstık içi
1 Su bardağı dövülmüş antepfıstığı
Yapılışı:
Un, yumurta, pudra şekeri, margarin, vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi karıştırılarak hamur yoğurulur.10 Dk. dinlendirilir. Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar koparılarak yuvarlanır ve kek kağıtları üzerine bastırılarak kağıt büyüklüğünde açılır. Tartolet kalıbına yerleştirilir. Marmelat sürülür. İç harç hazırlanarak tartoletlerin üzerine yayılır. Pembe renk alana kadar orta ısılı fırında pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra üzerine tekrar marmelat sürülür. Antep fıstığı serpilir. Badem veya fıstıklarla süslenerek şekil verilir. Evet servise hazırdır arkadaşlar.
75 Hafta P.D.Ç.S. Etkinliğine ev sahipliği yapan Bir Dilim Düş'e gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşım.
çok güzel olmuşş eline sağlık..
YanıtlaSilÇok şık bir görüntü, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.
Şık bir sunum.Lezzetinin de nefis olduğuna eminim.
YanıtlaSilYapan arkadaşının ellerine sağlık,siz yiyenlere de afiyet olsun canım:)
Sevgiler...
Goruntu harika..afiyet olsun..yemis bitirmissinizdir:-))
YanıtlaSilEllerinize sağlık özellikle de görüntüsü muhteşem. Etkinliğe katkınız için de ayrıca teşekkür ederim.Tarfinizi yayınladım.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren