29 Haziran 2012

KUPTA MUHALLEBİLİ KADAYIF





Çok ama çoookkkk sıcak bir Antalya cumasından herkese merhaba.....Bir iki kelime yazıp kaçacağım. Hafta sonu Uşak'ta kuzenimin düğünü vardı ona geldim ordanda kaçamak yapıp buraya geldim. Allah nasip ederse akşam Bolu'ya dönüyorum...Burdada yine boş durmadım yeğenlerime tatlı yaptım. Sizlerle onu paylaşmak istiyorum...
Malzemeler:
500 Gr. tel kadayıf
1/2 Su bardağı dövülmüş ceviz
2 Çorba kaşığı şeker
2 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Muhallebisi için:
1,5 Kg. süt
1 Su bardağı şeker
3 Kaşık un
1 Kaşık nişasta
1 Paket krem şanti
Yapılışı:
Kadayıf kurutularak (isterseniz bir yere sererek isterseniz buzlukta bekletilerek) iyice ufalanır. İçine 2 kaşık şeker ve 2 yağ eritilerek dökülerek iyice karıştırılır. Fırın tepsisine serilerek ısıtılmış fırınde pembeleştirilir. Fırından çıkartılarak içine dövülmüş ceviz ilave edilerek kadayıf tekrar harmanlanır ve yine tepsiye serilerek 2. defa fırına sürülür ve yine pembe kıvama gelene kadar kızartılır. Fırından çıkartılır.
Muhallebide krem şanti hariç diğer malzemeler karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ateşten alınarak biraz soğutulur. İçine krem şanti paketi toz olarak ilave edilerek iyice karıştırılır.  Kuplara 2 yemek kaşığı kadayıf koyulur üzerine yine 2 yemek kaşığı muhallebi koyulur tekrar üzerine kadayıf konularak soğumaya bırakılır.Afiyet olsun

7 yorum:

  1. ellerine sağlık çok severim çıtır çıtır :)sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Ben de bardakta sunmuştum bence diğer halinden daha şık kup ya da bardakta!Ellerine sağlık..Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Çok sevdiğim bir tatlı ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. ne cici görüntü ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Hmmmm nefis nefis nefis..harikalar bunlar:)) ellerine saglik

    YanıtlaSil
  6. ŞIK VE NEFİS GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  7. tatlı muhteşem görünüyor kupta olması ayrı bir zerafet,ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil

Gönül, ne kahve ister ne kahvehane..Gönül, sohbet ister kahve bahane...