4 Aralık 2013

MERHABALAR EFENİMMMM (LEOPAR DESENLİ POĞAÇA)

Uzun bir aradan sonra yine ben geldim. 2013 yılı benim için çok iyi geçmedi. O yüzden siteme fazla uğrayamadım. Bir ara vaktim oldu sizlerle bir şeyler paylaşayım dedim malum sitemin fotoğraf kotası doldu. Sağ olsun bloghocam yardımcı oldu ama ben biraz tembellik yaptım. Bu şekilde fotoğraf yüklemek biraz zor geldi bana...Eeee malum önümüz kış. Günler ev oturmaları başladı. Güzel güzel mamalar ben ve arkadaşlarım tarafından hazırlanıyor. Bunları boşamı geçirelim .

Birkaç gün önce facebook sayfamda gezinirken gördüm çok hoşuma gitti. hemen denemeye kalktım ve ortaya bu sonuç çıktı hadi buyrun arkadaşlar sıcak sıcak yiyelim. Yanında da çay hazır..

Fotoğraflarım amatörce bir çekim olmuş ama. 


Olayın faili (Tarif Hocamız) Kevserin mutfağı  bu poğaçayı yapan..
Ellerine sağlık arkadaşım....
Gelelim tarifimize
LEOPAR DESENLİ POĞAÇA 
Malzemeler:
2 Yumurta
1 Su bardağı ılık su
1 Su bardağı ılık süt
1/2 Su bardağı sıvı yağ
1 Paket kuru maya
1 Tatlı kaşığı tuz 
3 Tatlı kaşığı şeker
6 Su bardağı un

Mantosu için:
1 Su bardağı pirinç unu
3/4 Ilık su
1 Tatlı kaşığı toz maya
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı sıvı yağ

İçine:
İstediğiniz iç harcı koyabilirsiniz.

Yapılışı:
5 Su bardağı un derin bir kaba konulur. İçine maya, tuz, şeker eklenir. Ortası çukur yapılıp yumurtalar eklenir. Bir taraftan karıştırmaya başlanıp yavaş yavaş süt ve su ilave edilir.un gerekirse geride kalan un ilave edilir.ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamur üzeri örtülerek 30 dakika bekletilir.
Hamur bir kez daha yoğurulur ve mandalina büyüklüğünde yuvarlak yapılarak içine istenilen harç konulur ve yağlanmış tepsiye dizilir. Kabarması için biraz daha bekletilir. 
Mantosu için bütün malzemeler karıştırılıp kek hamuru kıvamında olana kadar çırpılır.10 dakika dinlendirilir.Bir kez daha çırpılır ve hazırlanmış olan poğaçaların üzerine 1 tatlı kaşığı olacak şekilde yayılır ve poğaçalar üzeri pembeleşene kadar pişirilir.....
Haydi arkadaşlar sizede kolay gelsinnnnnn...
Bu akşamlıkta bu kadar..

4 yorum:

  1. 2013u bende sonundan yakaladim, 2014te daha cok tarifler girebiliriz umarim. farkli bir kurabiyeymis, fotodan mayali hissi vermiyordu tarifini gorunce sasirdim. ellerine saglik canim. sevgiler, Şeyda

    YanıtlaSil
  2. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. İsmi de tam uymuş.
    Haklısın 2013 hepimiz için sıkıntılar, sorunlarla doluydu ama inşAllah gelecek yılımız daha güzel geçer.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. Canım,
    yeni yılın sağlık, huzur, bolluk ve bereket getirmesi dileğiyle, iyi yıllar.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    yine uzun bir ara oldu, bekliyoruz.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

Gönül, ne kahve ister ne kahvehane..Gönül, sohbet ister kahve bahane...