22 Ekim 2014

KANLICA MANTARI TURŞUSU

           Merhaba arkadaşlar. Malumuzun bu sene mantar çok oldu.Birde r sezonu olduğu için yer gök mantar.Güzel Bolu'muzun bütün cadde ve sokakları dolu. Karadenizlilerin hamsinin her çeşidini yaptıkları misali bizde kanlıca mantarının her çeşidini yapacağız galiba bu sene. 
Yapılışını sorarsanız;
           Küçük mantarları temizleyip yıkadıktan sonra  kendi suyunda suyunu çekene kadar kavuruyoruz.Daha sonra sirkeli su sarımsak ve tuz ilave edip  karıştırıp kavanozun ağzını kapatıyoruz.
NOT: Ben hiç yemedim vede ilk defa yaptım tadı lezzeti konusunda bilgi veremiyorum ama yapan arkadaşlar çok güzel olduğunu söylüyorlar.....

15 Ekim 2014

KÜLAHTA KEK


       Merhaba  arkadaşlar. Uzuuuuuun bir aradan sonra tekrar tekrar merhabaaaaaa. 2 yıldır biraz tembelliğimden birazda yaşadığım olaylardan dolayı sizlerden ayrı kaldım.Gerçi ara ara el işleri falan paylaştım hemen kaçtım ama.Galiba birazda bloggerden hevesimi aldım.Tarifini hangi arkadaşımın sitesinden aldım bilmiyorum ama geçen yıl yaptığım Külahta Kek'imi sizlerle paylaşmak istedim.Kolay gelsin
Malzemeler:
2 yumurta,
3/4 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ,
2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt,
1,5 su bardağı un,
2 tepeleme tatlı kaşığı kakao,
1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu,
Vanilya.
Hazırlanışı:Yumurta ve şekeri çırpın,yağ ve yoğurdu ekleyip çırpın,toz malzemelerin hepsini bir kapta karıştırıp sıvı karışıma azar azar ekleyerek çırpın,pürüzsüz kıvamlı bir karışım elde ettikten yemek kaşığıyla  külahların 3/4′ünü doldurun,Külahları fırın tepsisine dizin,180 derecede 30 dk. pişirin.Afiyet olsun