Merhaba arkadaşlar. Malumuzun bu sene mantar çok oldu.Birde r sezonu olduğu için yer gök mantar.Güzel Bolu'muzun bütün cadde ve sokakları dolu. Karadenizlilerin hamsinin her çeşidini yaptıkları misali bizde kanlıca mantarının her çeşidini yapacağız galiba bu sene.
Yapılışını sorarsanız;
Küçük mantarları temizleyip yıkadıktan sonra kendi suyunda suyunu çekene kadar kavuruyoruz.Daha sonra sirkeli su sarımsak ve tuz ilave edip karıştırıp kavanozun ağzını kapatıyoruz.
NOT: Ben hiç yemedim vede ilk defa yaptım tadı lezzeti konusunda bilgi veremiyorum ama yapan arkadaşlar çok güzel olduğunu söylüyorlar.....
Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
YanıtlaSilİletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com
mantarı çok seviyorum,fakat senin yaptığın şekilde hiç yapmadım,bende merak ettim şimdi sonucu :) deneyeceğim eline sağlık
YanıtlaSilSağlıklı günlerde keyifle yemen dileğiyle,
YanıtlaSilSevgiyle kal.
ilk defa görüyorum mantarın turşusunu.tadı nasıl oluR acaba dedim.ellerine sağlık canım.afiyet olsun.sevgiler.
YanıtlaSil