28 Ekim 2018

PAMUK PRENSES PASTASI




PRENSES PASTASI
Malzemeler:
2 Adet yumurta
2 Türk kahve fincanı toz şeker
1 Türk kahve fincanı yoğurt
1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
1 Pk kabartma tozu
1 Pk vanilya
3 Türk kahve fincanı un

Kreması için:
500 ml süt
1 Çay bardağı toz şeker
1 Adet yumurta sarısı
1,5 Yemek kaşığı un
1,5 Yemek kaşığı nişasta
 1 Pk vanilya
1 Yemek kaşığı tereyağ
Üzerine:
1 Pk orman meyveli sos
Yapılışı:
Derin bir kaba 2 yumurta kırılır üzerine toz şeker eklenir mikserle 3-4 dk çırpılır . Yoğurt ve sıvıyağ konulup tekrar çırpılır. Kabartma tozu vanilya ve un eklenerek karıştırılır. Tart kalıbı margarinle yağlanır hafifçe un serpilir. Karışım tart kalıbına dökülür ve 170’ yaklaşık 25 dk pişirilir. Kürdanla kekin pişip pişmediği kontrol edilir. Kek ılıtılır.

Kreması için Daha sonra süt, toz şeker  yumurta sarısı nişasta ve un konularak karışım ocağa konulur. Sürekli karıştırarak koyu bir kıvama alana kadar pişirilir Krema piştikten sonra altı kapatılır kremanın içine vanilya ve tereyağ koyulup karıştırılır. Krema ılımaya bırakılır. Kek tart kalıbından ters olarak servis tabağına konur. Krema orta kısmına dökülerek spatula ile düzeltilir. Soğuduktan sonra pastanın üzerine   paketin dışındaki tarife göre hazırlanmış orman meyveli sos  dökülerek servis yapılır.

25 Ekim 2018

DAMAT PASTASI


          İyi günler. Pastamın yapımı çok kolay ve bir o kadarda lezzetli. tarifim kendi icadım değil ama hangi siteden görüp te yaptığımı bilemiyorum arkadaşlar. Biliyorsunuz paylaşmak güzeldir..Hadi size kolay gelsin.


DAMAT PASTASI

Malzemeler:
2 Adet yumurta
½ Su bardağı süt
½ Su bardağı sıvı yağ
½ Su bardağından 1 parmak fazla toz şeker
2 Yemek kaşığı tepeleme kakao
1 Su bardağı un
1 Pk kabartma tozu
1 Pk vanilya

Kreması için:
2,5 Su bardağı süt
3,5 Yemek kaşığı şeker
2,5 Yemek kaşığı tepeleme un
1 Yemek kaşığı tereyağ
1 Pk vanilya
½ Su bardağı Hindistan cevizi

Üzerine:
Hindistan cevizi

Yapılışı:
       2 yumurta kırılır üzerine toz şeker eklenir mikserle 3-4 dk çırpılır. Süt ve sıvıyağ konulup tekrar çırpılır. Daha sonra kakao kabartma tozu vanilya ve un eklenerek karıştırılır. Tart kalıbı margarinle yağlanır hafifçe un serpilir. Karışım  tart kalıbına dökülür ve 170’ yaklaşık 20 dk pişirilir. Kürdanla kekin pişip pişmediği kontrol edilir. 
     Daha sonra süt, toz şeker ve un konularak karışım ocağa konulur. Sürekli karıştırarak koyu bir kıvama alana kadar pişirilir. Krema piştikten sonra altı kapatılır kremanın içine vanilya ve tereyağ koyulup karıştırılır. Daha sonra hindistan cevizi eklenerek karıştırılır. Krema ılımaya bırakılır. Kek tart kalıbından ters olarak servis tabağına konur.(kekte ılık olmalıdır.) Krema orta kısmına dökülerek spatula ile düzeltilir. Soğuduktan sonra üzerine bolca Hindistan cevizi dökülerek servis yapılır.

18 Ekim 2018

SULTAN SALATASI

Uzun uzuuuuun bir aradan sonra yine sahalara dönmeye başladım.Sonbaharın gelmesiyle kış sezonu günleride başladı. Malun gün yapan her bayanın mutfağa geçmeden önce yolu cahidesultan.net den geçer diye düşünüyorum ben. Salatamın tarifi ordan ve aynen size aktarıyorum.
SULTAN SALATASI

Malzemeler:
Bir su bardağı ev yapımı erişte
2 Adet közlenmiş patlıcan
2 Su bardağı yoğurt
2 Diş sarımsak
2 Adet kırmızı kapya biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 Çay bardağı çekilmiş ceviz
Bir tutam maydanoz
HAZIRLANIŞI
Erişteyi bol suyla haşlayıp süzün közlenmiş patlıcanları küçük küçük doğrayıp erişteye ilave edin üzerine Sarımsaklı yoğurdu ekleyip karıştırın. Bir servis tabağına döküp yayın. Diğer tarafta tavaya zeytinyağını ve ince uzun doğranmış kapya biberi ekleyip soteleyin.
Sotelenmiş biberi salatanın üzerine yağı ile beraber gezdirin. En son çekilmiş ceviz ve ince kıyılmış maydanozu serpip servis edin.