PRENSES PASTASI
Malzemeler:
2 Adet yumurta
2 Türk kahve fincanı toz şeker
1 Türk kahve fincanı yoğurt
1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
1 Pk kabartma tozu
1 Pk vanilya
3 Türk kahve fincanı un
Kreması için:
500 ml süt
1 Çay bardağı toz şeker
1 Adet yumurta sarısı
1,5 Yemek kaşığı un
1,5 Yemek kaşığı nişasta
1 Pk vanilya
1 Yemek kaşığı tereyağ
Üzerine:
1 Pk orman meyveli sos
Yapılışı:
Derin bir kaba 2 yumurta kırılır üzerine toz
şeker eklenir mikserle 3-4 dk çırpılır . Yoğurt ve sıvıyağ konulup tekrar
çırpılır. Kabartma tozu vanilya ve un eklenerek karıştırılır. Tart kalıbı
margarinle yağlanır hafifçe un serpilir. Karışım tart kalıbına dökülür ve 170’
yaklaşık 25 dk pişirilir. Kürdanla kekin pişip pişmediği kontrol edilir. Kek
ılıtılır.
Kreması için Daha sonra süt, toz şeker yumurta sarısı nişasta ve un
konularak karışım ocağa konulur. Sürekli karıştırarak koyu bir kıvama alana
kadar pişirilir Krema piştikten sonra altı kapatılır kremanın içine vanilya ve
tereyağ koyulup karıştırılır. Krema ılımaya bırakılır. Kek tart kalıbından ters
olarak servis tabağına konur. Krema orta kısmına dökülerek spatula ile
düzeltilir. Soğuduktan sonra pastanın üzerine paketin dışındaki tarife göre hazırlanmış orman meyveli sos dökülerek servis yapılır.