15 Haziran 2011

ISPANAKLI BUZLUK BÖREĞİ

Merhabalar.Arkadaşlar bugün öğle arası Müdürlüğümüzün bahçesinde "Yaz Şenliği" düzenlendi. Güzeldi arkadaşlarla bir arada olduk.Tabi ben fotoğraf çekme manyağı olarak bir sürü fotoğraf çektim. Bu öğlen yemeğinin üzerine börek biraz ağır kaçacak ama size günüme yaptığım buzluk böreğinin tarfini vereceğim. Haydi Kolay gelsin hepinize.......

ISPANAKLI BUZLUK BÖREĞİ



Malzemeler:
4 Adet yufka
Ispanak
1 Adet soğan
Tuz, karabiber, pul biber
50 Gram margarin
2-3 kaşık sıvı yağ

Üstü için:
Yumurta sarısı


Hazırlanışı:
Ispanakları temizleyip doğruyoruz. Soğanı kavuruyoruz.Kavrulan soğana tuz pul biber ve karabiberi ekliyoruz. Soğumaya alıyoruz. Daha sonra ıspanağı elimizle sıkıp suyunu süzdürüyoruz. Soğanlı harcı karıştırıyoruz.
Bir tavada margarini eritiyoruz. İlk yufkayı seriyoruz yumurta fırçası yardımıyla margarini üstüne sürüyoruz. İkinci yufkayı da serip tekrar margarini sürüyoruz. Yufkayı 8 parçaya bölüp üçgenler elde ediyoruz.Üçgenlerin geniş kısmına ıspanaklı harcı koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi yapıyoruz. Bir kaseye su koyarak börekleri bu suya atıp çıkartıyoruz. Bir tepsiye dizerek buzluğa koyup donmasını bekliyoruz. Donan börekleri tekrar sudan geçirip üstüne yumurta sarısı sürüp susam veya çörekotu serperek 200 derecede pişiriyoruz. Ispanak dışında başka malzemede kullanabilirsiniz.. Tavsiye ederim.

2 yorum:

Gülcan dedi ki...

çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık. sevgiler.

mutfagabuyrun dedi ki...

çıtır çıtır bir börek olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...