Merhaba, sağ olsun arkadaşlarım. Bu aralar onların marifetli ellerinden çıkan tarifleri sizlerin huzurunuza sunuyorum..Bu kurabiyeyi yine gün arkadaşım Hatice yapmış..Ellerine sağlık arkadaşım.....Hatice Oktay ustanın tariflerini yapmıştı. Bu kurabiyede Oktay Usta patentlidir...
ISLAK KURABİYE MALZEMELERİ
Malzemeler:125 gr. margarin
1 Adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 Yemek Kaşığı kakao 25 gr. kakao
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
Bir Çay Kaşığı Limon Suyu
Yapılışı:
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
Bir Çay Kaşığı Limon Suyu
Yapılışı:
Önce Islak kurabi tarifi için şerbet hazırlanır, şeker ve suyu karıştırıp tencerede kaynamaya başladıktan sonra 7-8 dk ateşin altını kısılarak kaynamaya bırakılır. Limon suyunu eklenir daha sonra ateşten alınır sogumaya bırakıyoruz
Hamuru için un hariç kalan hamur malzemelerini herhangi bir kaba alıp karıştırılır unu yavaş yavaş karıştırarak eklenir.Yumuşak bir kurabiye hamuru elde edilir. Ceviz büyüklüğünde yuvarlatılarak yağlanmış tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılan 200 dereceli fırında kakaolu kurbiyelerin üzeri çatlayana kadar pişiriyoruz.
Fırından aldıktan sonra sıcak olan kurabiyeler soğuk olan şerbete batırıp çıkartılır ve tabağa dizip üzerine hindistan cevizi yada antep fıstığı ile süslenir...
"74.P.D.Ç.S." Etkinliğine ev sahipliği yapan Paşasofram'a "Çay Kahve Bahane" etkinliğine ev sahipliği yapan Ebru'ya gönderiyorum.Kolay gelsin arkadaşlar....
canım nefis olmuş
YanıtlaSilellerine sağlık
aldım müsadenle
:)
bu ıslak kurabiyeleri iyice merak etmeye başladım,eline sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSileline sağlık arkadaşının ne kadar şanslısın ki böyle arkadaşların var. yapanın eline sağlık yiyenlere afiyet şeker olsun o zaman sevgiler selamlar
YanıtlaSilcok güzel olmuslar ellerine saglik tarif icin cok tsk.ler
YanıtlaSiltarifi aldım teşekkürler.çok güzel görünüyorlar
YanıtlaSilGEÇEN GÜN ARKADAŞIM GELİCEKTİ DENEDİM ÇOK BEĞENDİ O DA TARİF MÜKEMMEL...TEŞEKKÜR EDERİZ...
YanıtlaSil