26 Eylül 2012

PATATESLİ KARNIYARIK BÖREĞİ

       Günüme yaptığım böreği sizlerle paylaşmak istiyorum. Gerçi bilindik bir tarif ama yinede paylaşma gereği duydum...
Malzemelerin miktarı yok. Kafama göre takıldım..
       Önce patatesleri haşladım ve rendeledim . Diğer tarafta kuru soğanı ince ince doğrayıp kavurdum. Kavrulmuş soğanı  pul biber karabiber ekledim. rendelenmiş patateslere ekledim. Az beyaz peynir rendeledim. Maydanoz doğradım. Böreğin harcını hazırladım.
       Diğer tarafta 1 tane yufkayı tezgaha serdim sıvı yağ ve sanayağ karışımından her tarafına gezdirdim. 2. yufkayıda üzerine serdim. Sigara böreği gibi 12 eşit parçaya kestim. Hazırladığım harçtan geniş tarafına koyarak sardım. Üzerine yumurta sarısı sürdüm ve bıçakla kestim. Fırına sürüp hafif pembeleşene kadar beklettim. Fırından çıkartıp kesilmiş olan yerlere biber ve domates koyarak tekrar fırına sürdüm ve kızarttım...Sıcak sıcak servis yaptım......
       Böreğimi 76.P.D.Ç.S. Etkinliğine  ev sahipliği yapan arkadaşım Füsun'a gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşım... Sezonu sen açtın ha.....

24 Eylül 2012

GÜNÜMDEN KARELER



 Saray sarması ve fincan keki
 Fincan keki
 Karnıyarık börek
 Patlıcanlı börek
 Fasulye diblesi
Çiğ köfte
       Merhaba arkadaşlar.Uzun bir aradan sonra sizlere güzel güzel  mamaları paylaşmaya geldim. Malum yaz dönemi yoğun bir trafik yaşıyoruz.Birde sıcakların etkisiyle iyice tembelleşiyoruz.
       Son baharın gelmesi , okulların açılması  dolayısıyla evlerde misafir ağırlama sezonumuzda açıldı. Ara verdiğimiz günler başladı. Günlerimden bir tanesinde sezonu ben açtım. Arkadaşlarıma güzel güzel mamalar hazırladım.Ayrıca okula giden tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum...
       Arkadaşlar fazla çeşit yapma diye sıkı sıkı tembihlediler bende söz dinledim. Bu kadarcık yaptım. Ne yapayım fazla yaparsan paranı keseriz dediler bende harçlığım kesilmesin diye kurala uydum...:))))))
Saray sarmasını bir süre önce sizlerle paylaşmıştım. Yinede   tarifime  buradan bakabilirsiniz..
Şimdilik sizlere  Fincan Kekinin tarifini vereyim
Malzemeler:
1 Yumurta
1Çay bardağı süt
1,5 Çay bardağı şeker
2 Çay bardağı un
1 Pk. Kabartma tozu
1 Pk. Vanilya
2 Yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
Tüm malzemeler kek yapar gibi  sırayla çırpılır.Nescafe fincanları yağlanarak karışımdan 3 yemek kaşığı konulur. (Bu ölçüler 7 fincana denk geliyor). Geniş bir tencerenin içine su konularak fincanlar yerleştirilir. Su kaynayana kadar tencerenin ağzı açık bırakılır. Kaynadıktan sonra üzerine temiz bir havlu ile birlikte kapağı kapatılır. Kısık ateşte 20 dk. kaynatılır. Altı kapatılarak 15 Dk. bekletilir. Daha sonra fincanlardan çıkartılarak  istenilen şekilde süslenerek servis yapılır.....
Afiyet olsun....))))))))