26 Aralık 2007

PORSELEN DEMLIK CAY SAATLERI ETKINLIGI 8

Bu tatlıyı http://www.keskinlininmutfagi.blogcu.com/ arkadaşım için hazırladım.
HAŞHAŞLI REVANİ
Malzemeler:
4 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı irmik
1/2 Su bardağı haşhaş
1 Su bardağı un
1/2 Su bardağı su
1 Pk. Kabartma tozu
1 Pk. vanilya
Şerbeti:
2 Su bardağı şeker
2,5 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı limon suyu
Üzerine:
1 Pk. krem şanti
1/2 Su bardağı süt
Yapılışı:
Yumurtalar şekerle iyice çırpılır. Daha sonra su,irmik, haşhaş,un vanilya ve kabartma tozu ilave edilerek iyice çırpılır ve yağlanmış tepsiye dökülür. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Pişen kek soğuması için beklenir.Önceden hazırlanmış şerbet ılık olarak soğumuş kekin üzerine dökülür. Şerbeti çekmesi için yine bir süre beklenir. Krem şanti hazırlanır soğuyan ve şerbetini çeken revaninin üzerine dökülür. İstediğiniz büyüklükte keserek servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.Boludan Sevgilerimle.........................................

3 yorum:

keskinli dedi ki...

selamlar
BENI KIRMAYIP DAVETIMI KABUL EDIP,
BU GÜZEL TARIFI ETKINLIGIMIZE KAZANDIRDIGIN
ICIN COOOK TESEKKÜR EDERIM.
ELINE KOLUNA SAGLIK CANIMMMMM!!!

TARIFIN 116.SIRADA YERINI ALDI GELIP BAKA BILIRSIN SEVGILER

akasyakokusu dedi ki...

merhaba canım..daha evvel örülmüşte olabilir..o resmin adresini bana tam yaz burdan kopyalıyım oldumu canım.tşkler şimdiden..aceledeyim oğluş gelir birazdan.:))

Adsız dedi ki...

ne güzel bir tarif vermişsin.ilk defa gördüm.ellerine sağlık.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...