31 Aralık 2007

PORSELEN DEMLIK CAY SAATLERI ETKINLIGI 9

Öncelikle bütün arkadaşlarımın yeni yılını kutluyorum.Ve diyorumki sevgili arkadaşlarım ben sitemi yeni kurdum siteme attığım tarifler ve el işlerim bildiğiniz gördüğünüz şeylerdir ama kusuruma bakmayın. Bende bu sitemi aktif tutmak için birşeyler yapmak zorundayım. Sizleride sıkıyormuyum bilmiyorum.Ama ne yapalım toplum olarak bildiğimiz şeyler hep aynı. Ayrıca bu tarifimide PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 9 için sevgili http://www.edaca30.blogcu.com/ için hazırladım hemde arkadaşıma yeni yıl hediyem olsun Afiyet olsun....
PROFİTEROL
Hamuru İçin:
4 Yumurta
1 Su bardağı su
1 Su bardağı un
1/2 Paket margarin
1 Adet kesme şeker
Kreması İçin:
1,5 Su bardağı süt
5 Çorba kaşığı toz şeker
3 Çorba kaşığı un
1/2 Çorba kaşığı nişasta
2 Çorba kaşığı margarin
2 Yumurta sarısı
Çikolata Sos İçin:
1 Su bardağı toz şeker
2 Çorba kaşığı kakao
1/2 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı margarin
Hamurun Hazırlanışı:Tencerenin içine yarım paket margarin ve su konularak bir taşım kaynatılır.Bu karışımın içide şeker ve un atarak iyice karıştırılır. 4-5 dk kadar karıştırarak pişirilir. ateşten alarak hamur soğutulur. Daha sonra yumurtalar tek tek kırılarak hamura iyice yedirilir. Hamuru ister sıkma torbasına alarak ister kaşıkla yağlı kağıt döşenmiş (kurur tepsiyede olabalar) tepsiye 2-3 parmak aralıklarla dökülür. Tepsi kızgın (180') fırına verilerek pembeleşene kadar pişirilir.Hamurlar dinlendirildikten sonra bıçak yardımıyla yanlarından krema koymak için kesilir.
Kremanın Hazırlanması: Bir tencereye yumurta sarıları,şeker koyarak iyice karıştırılır. Süt azar azar ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Tencere ocağın üzerine konularak un ve nişasta ilave edilirek krema kıvamı alıncaya kadar karıştırılır. Ateşten alınca margarin ilave edilerek kremaya yedirilir.
Sosun Hazırlanması: Bir kaba şeker ve kakao konularak iyice harmanlanır.Üzerine süt yavaş yavaş dökülerek ateşe konur. Karışım boza kıvamına gelene kadar karıştırılır.Sos koyulaşınca ateşten indirilir ve margarin ilave edilir.Sosa yedirilir.
Hazırlanan hamurların kesilen yerlerinden içine krema doldurulur va kapatılır. Hamurlar bir servis tabağına alınır ve üzerlerine çikolata sosu dökülür Krem Şantiylede Sosoların üzeri süslenir. Afiyet Olsun..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

selam canım.ilk yorum benderdir umarım.harika olmuş.ellerine sağlık.bende çok seviyorum.tatlılara bayılıyorum.

keskinli dedi ki...

Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice yıllara!

etkinlige katildigin icinde tekrar tesekkürler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...