13 Şubat 2008

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 14

Arkadaşlar bu kurabiyemi bu haftaki etkinliğe ev sahipliği yapan http://defneylebirlikte.blogspot.com/ arkadaşımın daveti üzerine hazırladım. Bu tarif elime nerden geçti bilmiyorum ama yıllar önce sıksık yapardım.Bir ara takıntı haline gelmişti bunu yapmak. Önceden bu kadar pasta börek tarifi yoktu.Şimdi takıldığın ve merak ettiğin tarifleri her yerden bulabiliyorsun.Yeterki malzemen olsun ve vaktin olsun. Öyle değilmi arkadaşlar.
KOKONAT KURABİYE
Malzemeler:
1 Paket margarin
2 Yumurta
2 Kaşık Yoğurt
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Paket kabartma tozu
150 Gram hindistan cevizi
150 Gram pudra şekeri
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Eritilmiş margarin,yoğurt,yumurtaların sarısı, 1 çay bardağı pudra şekeri ve kabartma tozu karıştırılır.Aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur yarım cm. kalınlığında açılarak çay bardağı ile kesilerek yağlanmış fırın tepsisine dizilir.Yumurta akları iyice çırpılır.150 gr. Pudra şekeri ve ve hindistancevizi yumurta aklarıyla karıştırılır.Bu karışım kesilerek tepsiye dizilmiş hamurların üzerine bir miktar konulur ve orta ısılı fırında pişirilir.
Buyrun arkadaşlar hepiniz tadına bakabilirsiniz.Her türlü iyi veya kötü bütün yorumlarınıza açığım arkadaşlar. Buda insanlara kendini yenileme fırsatı veriyor.

3 yorum:

made in funda dedi ki...

tarif yayında canı.teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Harika olmuslar canim,ellerine saglik.Hayirli cumalar.

seyabb dedi ki...

Merhaba ziyaretiniz için teşekkürler.Muhteşem kurabiyelerden aldım gidiyorum .Hindistan cevizinin girdiği tüm tarifler benim için dayanılmazdır.Güzel paylaşımlarınızı bekliyorum.Sevgiler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...