16 Mart 2008

SADRAZAM LOKUMU P.D.Ç.S.E.18











Arkadaşlar bu tarifimi http://kadininmutfagi.blogcu.com/ için hazırladım. Aynı zanmandada günüm vardı bir taşla iki kuş vurmuş oldum. Kusura bakmayın bir sürü fotoğrafla göstermeye çalıştım Zira bazen arkadaşlar anlayamıyorlar.Çok hafif bir tatlı arkadaşlar denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER
6 Yumurta
1 Su bardağı şeker
2 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
KREMASI
2 Su bardağı süt
4-5 Kaşık şeker
2 Kaşık un
1 Kaşık nişasta
50 Gr. margarin
İÇİ İÇİN
Ceviz
ÜZERİNE
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Un ve kabartma tozu ilave edilerir.Unlanmış tepsiye dökülür. 175 Derecede pişirilir. Hafif pembeleştirilir. Bu arada yağ hariç bütün malzemeler karıştırılarak krema hazırlanır ataştan indirdikten sonra yağ ilave edilir ve kremaya iyice yedirilir. Daha sonra kare tepsi eninden ve boyundan dörde kesilerk 16 kare elde edilir bu 16 karede tekrar 3. resimde görüldüğü gibi arasından ikiye bölünür.Toplam 32 kare elde edilmiş olur. Özellikle hamurun altı ve üstüne gelen yerler rulonun içine denk getirilir. Hazılanan krema bir kaşık yardımıyla sürülür. Uç kısmına ceviz konularak rulo yapılır. Hindintan cevizini tutması için şerbetli su sürülür. Daha sonra bol hindistan cevizine batılarak servis tabağına hazırlanır. Afiyet olsun...)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ablacım sen benim dolmaya kaldır diyorsun.peki senin bu sadrazam lokumuna ne demeli?bu resimler aşağı kayıp ikinci sayfaya geçene kadar benim ağzım sulanır durur.yok yok ben en iyisi senin siteye bir müddet uğramayayım.

Adsız dedi ki...

ayy buu ne güselliktir böylee Gülcancimm cok güsell...tam yemelik lokumm,tem benlik lokumm benim icinde ye olur mu :) boncuk senden kiymetli mi caniminici kopyalayip alabilirsinn senincanin sagolsunn cok öpüorumm

www.boncukdevrim.blogcu.com

Ayşegül İlikçi dedi ki...

Merhaba,
Blogumdada yazdığım gibi bizim öğretmenler odasının dili olsa da söylese.Kışın sürekli konumuz bu pastaydı.Malzemelerle sürekli oynayıp durduk.Sonunda bunu bulduk.Sanki senin tarifin daha güzel görünüyor. Ben içine nişaşta koyuyorum yumuşacık oluyor.Sizin pandispanyanızda güzel görünüyor.İçine ceviz koyulunca daha da lezzetlenmiştir.Elinize sağlık. Resmi isterseniz kaldırabilirim. Görüşmek dileğiyle...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...