6 Mayıs 2008

FELLAH KÖFTE YE # 34 BULGUR ETKİNLİĞİ

Canlarım bu defa Akdeniz bölgesine ait bir tarifle geldim karşınıza. Herne kadar ben Akdenizli olmasamda bu köfteyi yapıyorum çok beğeniyorum. Arkadaşlar bunu söylemeden geçemiyeceğim. Benim bu kullandığım tarif Sevgili Emine BEDER ustamıza ait.Ben bu köfteyi ilk defa bu tarifle denedim ve öylede devam ediyorum. Ellerine sağlık üstadım. Ayrıca bu tarifimi http://www.deryadanlezzetler.com/ arkadaşıma gönderiyorum. Gelelim tarifimize.
Malzemeler:
250 Gr. kıyma
2,5 Su bardağı ince bulgur
Sıcak su
Tuz
Kimyon
Kızartmak için sıvı yağ
1 Kaşık un
Sos İçin:
2-3 Diş sarmısak
1 Kaşık teryağı
1 Kaşık salça
Pul biber
Tuz
Demet maydonoz
Yapılışı:
Bulgur sıcak su ile ıslatılır. Biraz bekletilir.Yoğrulmaya başlanır. Yoğurdukça suyu çekilen bulgura yeniden su ileve edilerek yoğurma işlemine devam edilir. 25-30 dakika aralıksız ve azar azar su ilave edilerek yoğurulur. Bulgurlar yumuşamış ve özleşmiş olmalı hatta hamur kıvamında olmalı. Un ilave edilerek bir iki yoğrulur. Kıyma, tuz, kimyon eklenir. Kıyma bulgurla özleşene kadar yoğurulur. Elimiz ıslatılarak bilye büyüklüğünde minik köfteler yapılır. Parmakla ortasına hafifçe bastırılır. Büyükçe bir tencerede birbuçuk litre kadar su kaynatılır. Tuz atılır. İçine köfteler atılır. Ağır ateşte 5 dakika haşlanır. Delikli kepçe ile suyu süzülerek alınır. Büyükçe bir tavada yağ kızdırılır köfteler içine atılarak hafifçe kızartılır.Yine kepçe ile servis tabağına alınır. Ayrı bir kapta yağ eritilir salça ve dövülmüş sarmısaklar ilave edilerek sos yapılır. Bir fincan su ilave edilir. Pul biber ve tuz katılır. Sos köftelerin üzerine gezdirilir Üzerine kıyılmış bol maydonoz serpiştirilir.
Evet arkadaşlar benim diyeceğim bu kadar isterseniz buyru gelin sizlerde ikram edeyimmmmmmm........

2 yorum:

NİLÜFER dedi ki...

Merhaba arkadaşım bir Akdenizli olarak çok severim bu köfteyi eline sağlık canım

Adsız dedi ki...

Ben de gecenlerde Emine Bederin yemek programinda bu tarifi görünce hemen denedim ve cok begendik. Yayinlamak icin bulgur etkinligini bekliyor tarif. Gercekten cok lezzetli. Ellerine saglik canim, sevgiler.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...