9 Mart 2009

MAKARNALI BÖREK




Arkadaşlar bu böreği http://cedene.blogcu.com/ da gördüm. Bende denedim hakikaten çok değişik bir börek. Sizlerinde denemenizi tavsiye ederim. Eskiden elimizde bir pasta defteri içinde 3-5 tarif veya gazetelerden kesilmiş tarifler , onlarada hamur işlerini yaparken ya yağ damlamıştır ya su yazıların şekli şemali bozulmuştur. Onlardan aynı şeyleri yapar dururduk. Öyle değilmi arkadaşlar. Ama şimdi İnternet sayesinde biebirinden becerikli arkadaş bloglarımız oldu her şey elimizin altında... Çok süper şeyler öğrendik arkadaşlar birbirimizin sayesinde...İyiki varsınız arkadaşlar iyiki varsınız bloglar.... Tarifde hiç bir farklılık yapmadan denediğim için aynen yayınlıyorum.

MAKARNALI BÖREK
Malzemeler:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytin yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 cay kaşığı karbonat(1 yemek kaşığı suda eriterek kat)
1 çay kaşığı tuz
1 tane yumurta
Aldığı kadar un
Makarnalı Harç:
1/2 paket haşlanmış fiyonk makarna
1 yumurta
1 çay bardağı zeytin yağı
1 su bardağı peynir (rendelenmiş)
1 tutam kıyılmış maydanoz
Tüm malzeme iyice karıştırılır ve yufkaların arasına serilir.

Yapılışı:
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılacak. Hamur ceviz büyüklüğünde 30 parçaya ayrılacak. Bu parçalar elle tek tek yuvarlak bir şekilde açılacak. 15 yuvarlak parça aralarına nişasta serpilerek üstüste konulacak ve merdane yardımıyla açılacak. Açılan bu 15 li yufka yağlanmış tepsinin altına yayılacak. Bu yufkanın üstüne hazırlanan makarnalı iç konulacak ve diğer 15 parçada aynı şekilde açılarak yufka yapılacak ve harcın üstüne serilecek.
Börek pişmeden istediğiniz büyüklükte karelere bölünecek ve üzerine 200 gr eritilmiş margarin gezdirilecek.200 derece ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilecek.Afiyet olsun...
Böreğin altındaki resim neyin nesi diyeceksiniz ama...... Eeeeeeee çocuk olan evde böyle şeyler yaratılır.Canım oğlum yaptı onu, anneciğim bunu benim için mutlaka sitene koy diye yalvardı. Bende kırarmıyım onu.
Ayrıca arkadaşlar hazır böreğimi yapmışken P.D.Ç.S.E. 38 ev sahipliğini yapan http://arzumhobii.blogcu.com./ arkadaşıma katkıda bulunmak istiyorum. Kolay gelsin arkadaşım..


4 yorum:

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

enfes olmuş canım ellerine sağlık.bizimkilere yediremiyorum.eşim yemeyince çocuklarada burun büküyorlar.

Adsız dedi ki...

CANIM ÖNCELİKLE OGLUNU TEBRİK EDERİM MASALLAH COK TATLI OLMUŞ EMEGİNE SAGLIK ..
BÖREGİNE GELİNCE HARİKA OLMUŞ TATLIM EMEGİNE SAGLIK

akasyakokusu dedi ki...

Hımm..Çok değişikmiş..Makarnalı su böreği olmuş..
Eline sağlık aldım payımı canım..

Pembe Tatlar dedi ki...

Çok severim ama yapmak bir türlü kısmet olmadı...
Tarifini yazdım mutlaka deneyeceğim canım:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...