28 Mart 2009

MİLFÖYLÜ KURABİYE


Merhaba arkadaşlar.... Öncelikle elim kazaya çok üzüldüğümü belirtmekle işe başlıyorum.6 tane insan göz göre göre gitti. Şu çağda şu devirde böyle bir olay....Bilmiyorum,diyecek birşey bulamıyorum.Şu an sözün bittiği yerdeyim diyebilirim canlarım. Allah ölenlere rahmet ailelerine sabır versin. Bunu demekten başka birşey gelmiyor vede gelmedi elimizden....İnanın içim çok yandı..
Ben bu kurabiye tarifini sevgili arkadaşım Birsel ve İrem 'in sitesinde görmüştüm çok beğendim.Ama ben alttaki hamuru beceremedim.O yüzdende kendi kurabiye hamurumu uyguladım.
Gelelim tarifimize...
Malzemeler:
125 Gram margarin
1 Yumurta
2 Kaşık yoğurt
1/2 Çay bardağı pudra şekeri
1/2 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
5 tane milföy hamuru
Yapılışı:
Yoğurt, eritilmiş margarin,pudra şekeri, yumurtanın sarısı ve kabartma tozu karıştırılır. Aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapılır. Hamuru yarım cm. açarak kalıpla kesilir ve yağlanmış tepsiye dizilir.Milföy hamurları merdane ile biraz inceltilir. Kurabiyelere şekil verilen kalıpla milföy hamurlarından parçalar kesilir. Kurabiye hamurlarının üzerine yumurta akı sürülerek milföy hamurları yerleştirilir. Üzerlerine birer tane kuru üzüm yada fındık koyulur Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföyler hefifçe pembeleşinceye kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirilir. Kurabiyeler soğuyunca üzerine tarçınla karışık pudra şekeri elenir. Afiyet olsun...
Fotoğraftaki 2. kurabiyelerde aynı hamurla aynı şekilde ama ben artan kırıntı kalan milföyleri bir araya getirerek ince çubuklar halinde burgu yaptım ve yuvarlak kesilmiş hamurların üzerine yerleştirdim. Pişirdikten sonrada pudra şekeri eledim. Tercih sizin arkadaşlar..
Bu tarifimide P.D.Ç.S.E. 39 'a ev sahipliği yapan http://pastakur.blogspot.com/ arkadaşıma göderiyorum...Kolay gelsin arkadaşım......

6 yorum:

sevil dedi ki...

denizcim ellerine saglık harika olmuş
sevgiler
sevil

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

çok değişik birşey olmuş ellerine sağlık canım sevgiler.

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Çok güzel görünüyorlar.
Sevgiyle kal.

akasyakokusu dedi ki...

Gülcan'cım sözlerine aynen katılıyorum..Malesef hep ümitle bekledik ama sonuç olumsuzdu..
Allah c.c. sevenlerine büyük sabır versin.
Kurabiye içinde pek güzel görünüyor beyazlar içinde eline sağlık sevgiler.

HÜLYA dedi ki...

görüntü süper valla.. çok gzüel görünüyor tadına bakmak isterdim.. :( ellerine sağlık canım sevgiler

hunerlieller dedi ki...

pek güzel görünüyor kurabiyeler degişik bir tarif.ellerinize saglık.ölenlere allahtan rahmet diliyorum.bende çok üzüldüm..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...