18 Mayıs 2009

P.D.Ç.S.E.43





Merhaba arakadaşlar bu aralar sitemle fazla ilgilenemedim.Sizleri bilmiyorum ama ben bazen siteme büyük bir zevkle bir şeyler eklemeyi seviyorum bazende hiç canım istemiyor. Birde baharda insanın içi içine sığmıyor.Ondanmıdır neden bilmiyorum ama üzerimde bir tembellik var ..Biz buralarda kışı biraz çetin geçiriyoruz ya havalar ısınınca biraz şımarıyoruz galiba.Neyse lafı fazla uzatmıyayım. Hazır tatlıyı yapmışken P.D.Ç.S.E. 43 'e ev sahipliği yapan arkadaşım http://asimelek58.blogcu.com/ katkıda bulunmak istedim kolay gelsin arkadaşım.
ELMALI TURTA
Malzemeler:
3 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Ara malzemesi:
6 adet elma
4 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Önce ara malzemeyi hazırlayın.
Bunun için; elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Toz şekeri ilave edip kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alınca tarçını ilave edip karıştırın. Ara malzemeniz bir kenarda soğurken keki hazırlayın. Yumurta ve şekeri tel çırpıcıyla çırpın. Sıvı yağ ve yoğurdu ilave edin. Bildiğimiz kek hamurundan biraz daha koyu olacak şekilde azar azar un ekleyin. Kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ettikten sonra 1 su bardağı kadar ayırıp, kalan hamuru yağlanmış tepsiye dökün. Hazırladığınız elmalı harcı üzerine yayın. Ayırdığınız hamura un ilave ederek sert bir hamur elde edin ve elmalı harcın üzerine rendeleyin. Önceden ısıttığınız orta dereceli fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra pudra şekeri serperek dilimler halinde servis yapın.
Not: Arkadaşlar bu tarifimi yine sizlerin sitesinden alarak yaptım ama şimdi hatırlıyamadım kimden aldığımı.. O yüzden kaynak gösteremedim.
Sitesinin ismini yazamadığım için kusuruma bakmasın bu turtayı yapan arkadaşım.

5 yorum:

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

turtan enfes görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

turtan enfes görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

ASİMELEK58. dedi ki...

CANIM ELLERİNE SAĞLIK KATILIMIN İÇİN ÇOK TESEKKÜRLER TAKRAR BEKLERİM SEVGİLER TARİFİN YAYINDA

nurşen dedi ki...

Çok nefis görünüyor arkadaşım.Servis tabağın benim tabakların aynısı olduğuna göre,tabağı alıp gidebilirim :)
Sevgiler

dantel dedi ki...

elıne saglık cok guzel olmus

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...