12 Ocak 2010

TRABZON USULÜ YUMURTALI MEZGİT




Merhaba arkadaşlar. Bu gün sizlere farklı bir tarif sunacağım. Bu tarifi Şubemize yeni gelen mesai arkadaşım Hülya yaptı ve fotoğrafladı. Kendisi Trabzonlu olduğu için sık sık yapıyor. ( Elbet birgün yeriz.) Bu sözcüğümün arkasından oda bize goca Bolulular dedi.Henüz hiç yemedim ama görüntüsü çok güzel. Fotoğraftakilerde malumunuz ben site sahibi ve balıkları pişiren aşçımız Hülya. Bende onun ağzından tarifini vereceğim.
Malzemeler:
1 Kg. Mezgit Balığı
1 Yumurta
Mısır unu
Yapılışı:

Önce balıklar temizlenir, tuzlanır. Sonra mısır ununa bulanarak kızartılır. Altı üstü kızartıldıktan sonra yumurta çırpılarak üzerine dökülür. Yumurta pişene kadar beklenir ve ocaktan indirilir. Sıcak sıcak servis yapılır. Yanınada bol yeşillikli salatayı unutmayın arkadaşlar. Afiyet olsun....

3 yorum:

nurşen dedi ki...

Gülcanım selamlar canım,Allah kimseye böyle korkular yaşatmasın.Başına gelmeyince tahmin edemiyor insan bu korkuyu.
Arkadaşın Hülyanın ellerine sağlık,mezgit çok sevdiğim bir balıktır ama yumurtalısını hiç duymamıştım.Eminim çok leziz olmuştur.
Sevgiler canım.

Zehra Gürgen dedi ki...

Hülya hnm ellerine sağlık.
Bende çok severim mezgiti pazar günü almıştım ama hain balıkçı yumurtalarını almış balığın temizliyorum dalgasına :(

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

enfes bir tat.emeği geçenlerin ellerine sağlık.
sevgilerimi gönderiyorum.sayfamda sana bir hediyem var alırsan sevinirim.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...