13 Aralık 2011

AYVA REÇELİ



Merhaba arkadaşlar.Ben reçeli çok severim ama yaparken bir türlü kıvamını tutturamıyorum. Ama bu defa siteleri dolaşarak burdaki arkadaşlardan duyduklarımı derleyerek yaptım.Övünmek gibi olmasın ama çok güzel oldu.Kim ne dediyse yaptım.Horozun çok olduğu yerde sabah geç olur derler ama öyle olmadı.
Malzemeler:
1 Kg ayva
1,5 Kg şeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu
1 çay bardağı nar suyu (kemalpasatatlisi.com'un) önerisi
Yapılışı:
Ayvaların kabuklarını soyup ince ince doğradım.Soyduğum kabukları 1 su bardağı su ile kaynattım. İnce doğradığım ayvalarıda 1 su bardağı suda yumuşayana kadar kaynattım. İkisininde sularıyla şekeri ve nar suyunu karıştırıp koyulaşana kadar, daha sonrada 1/2 limonun suyunu ve haşlamış olduğum ayvaları katarak kaynattım. Reçel kıvamını alnıca ocaktan indirdim..
Anlatımımda bir eksiklik varsa kusuruma bakmayın. Reçel yapımında acemiyimdir....

8 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

rengide nasıl güzel olmuş cnaım.bakarken bile lezzeti belli.ellerine sağlık.öpüyorum.

birincisin dedi ki...

çok güzel olmuş,rengi muhteşem..nar suyu ilk duyuyorum ama güzel olmuş reçele daha bir renk vermiş...afiyetle tüketin...sevgiler:)

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
acemiyim demişsin ama görüntüsü süper olmuş. Ellerine sağlık. Çok severim.
Sevgiyle kal.

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Ellerine sağlık. Ben de yaptım 2-3 gün önce. Nefis olmuş reçelin. Kahvaltıda süper gider. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.

nurşen dedi ki...

Gülcanımmmmm,napıyosun arkadaşım :) Aaayy sende cumartesi günü eklemişsin pişiyi pişti oluyormuşuz nerdeyse :) Ayva tatlısı çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık,nar suyu da çok güzel bir renk vermiş.En kısa zamanda bende deneyecem.Öpüyorum canım.
Sevgiler

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Bizde çok tüketilir reçel. Ben de yeni yaptım ayva reçelini 2-3 gün önce. Kahvaltıda çok iyi gidiyor gerçekten. Ellerine sağlık. Afiyetle tüketin, sevgiler.

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Yazdığımı unutup tekrar mı yazmışım yorum :) Ayy komiğim ben. Eeee reçeller büyülemiş beni demekki :) Sevgiler kucak dolusu.

gelibolu17 dedi ki...

reçelde varmış,bak şimdi o gül böreklerini ben bu reçele bandırıp yesem ayıp olmaz demi :)
elleirne sağlık,afiyet olsun...selamlar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...