20 Şubat 2018

ŞEFTALİ KURABİYE


        Uzun bir aradan sonra yine bir kurabiye tarifi eklemek istedim. Hoş bloglara eskisi kadar rağbet yok ama yinede ben burdan birşeyler paylaşmayı seviyorum. Bu konuda Sosyal medyada aşırı deredece bir aktivasyon var sağ olsun arkadaşlar çok güzel  paylaşımlar yapıyorlar hepsinin ellerine sağlık. Bu tarifimi daha öncede paylaşmıştım.Yine bir hatırlatma olmuş olur. Ben yine buradan paylaşayım ne dersiniz.
 ŞEFTALİ KURABİYE
Hamuru İçin:
1 Yumurta
250 gr. Margarin (oda sıcaklığında)
1 Kahve fincanı sıvıyağ
3-4 Kaşık yoğurt
8 Yemek kaşığı toz şeker
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 750 gr)
Şekil vermek içi 25-30 adet ceviz kabuğu
1 Fiske kırmızı şekerci boyası
Üstünü kaplamak için bir miktar toz şeker ve süslemek için nane yaprakları

Kreması için:
4 Yemek kaşığı un
8 Yemek kaşığı toz şeker
2 Yemek kaşığı kakao
2 Su bardağı süt
1 Paket vanilya
2 Yemek kaşığı pudra şekeri
50 Gr margarin (oda sıcaklığında)

Yapılışı: 
Şeker, margarin, sıvıyağ ve yoğurt sırasıyla yoğurma kabına alınarak mikserle çırpılır. Un kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek elle yoğurulur.Yumuşak bir kurabiye hamuru elde edilir.10 dakika dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak  yarım ceviz kabuklarının üstü kapatılır ve ters çevrilerek unlanmış fırın tepsisine dizilir. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyunca ceviz kabukları kolayca kurabiyelerden ayrılır.
Diğer tarafta krema için un toz şeker ve kakao karıştırılır ve 2 sb süt yavaşça ilave edilir.Koyulaşıncaya kadar pişirilir ocaktan indirmeden önce 1 paket vanilya konur. Krema pişirilip soğutulduktan sonra ; 2 yemek kaşığı pudra şekeri ile 50 gr margarin bir çatal yardımıyla karıştırılır ve kremaya ilave edililerek mikserle çırpılır.Bu krema ortası çukur olan kurabiyelerin içine doldurulur ve 2 kurabiye birbirine yapıştırılır.

Şimdi sıra kurabiyeleri süslemeye geldi;
 Bir fiske kırmızı şekerci boyası sulandırılır. Kurabiyelerin üzerine fırça yardımıyla sürülür ve kurabiyeler toz şekere bulanır. Tıpkı bir şeftaliye benzeyen kurabiyeler nane yapraklarıyla süslenir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...