21 Nisan 2020

BALLI MEDOVİK PASTA



           İyi günler. Dünyanın ve memleketimizin başına gelen, baharı evlerinde karşılayan, ağaçların çiçek açtığını kuş seslerinin cıvıltılarını pencere arkasından izleyen bizler inşallah bu kara günleri sağlıklı ve sıhhatli atlatırız. Dolasıyla evlerde kalınca dışarıya çıkamamanın  acısı ne yesek ne içsekle geçirenlerimiz sosyal medyada gördüğüme göre çok fazla. Bir yumurta pişirmeye erinen bizler neler neler biliyormuşuz da haberimiz yokmuş. Evde ekmek, ramazan pidesi yapmaktan tutunda içli köftesine, lahmacununa vb. daha neler neler paylaşımlar başımı döndürdü.bende oğluşumun isteği üzerine bu pastayı yaptım. Tarifimi https://www.nefisyemektarifleri.com sayfasından alarak yaptım. öncelikle sayfada pastayı yapan arkadaşımın ellerine sağlık.
  BALLI MEDOVİK PASTA 
 Malzemeler:
  • 3,5 Su bardağı un
  • 3 Yumurta
  • 100 Gr tereyağı
  • 1 Çay bardağı şeker
  • 3 Yemek kaşığı bal
  • 1,5 Çay kaşığı karbonat
Kreması için:
  • 600 Ml süt kreması
  • 6 Yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 Yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)

Ballı Medovik Pasta  Yapılışı:

  • Sıvı kremayı ve pudra şekerini iyice köpürünceye kadar mikserle güzelce çırpıyoruz. Koyulaşıp kabarınca kremanın üzerini streç film ile kapatıp iyice soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz
  1.  Pasta hamuru hazırlamak için yumurtaları ve şekeri iyice çırpalım. Beyazlaşıp köpürünceye kadar çırpalım.
  2. Bir tavada tereyağını eritelim,erimesi yeterli. Ardından balı ekleyip karıştıralım ve karbonatı ekleyelim. Ocağı kapatıp karıştıralım, Şimdi bu tereyağını çırptığımız yumurta ve şekere karıştırarak ilave edelim.
  3. Yavaş yavaş un ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Koyulaşınca elinizle yoğura bilirsiniz. Toplamda 3,5 su bardağı un ilave ederek hamuru hazırlayalım. Ele yapışan ve yumuşak kıvamlı bir hamur olacak, daha fazla un eklemenize gerek yok.
  4. Bu sırada ısınması için fırını 180 derecede çalıştıralım.
  5. Hamuru unlanmış tezgaha alalım ve hızlıca rulo haline getirip toparlayalım. Bu ruloyu 8 parçaya keselim.
  6. Her parçayı merdane ile unlu zeminde açalım. Evinizde uygun bir tencere kapağı veya tabakla ölçebilirsiniz. 
  7. Fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek açtığımız hamuru tepsiye alalım. Hamurları tek tek pişirdim. Çok kısa sürede pişiyor.
  8.  Kızarmasına fırsat vermeden, hafif pembeleşince fırından alalım. Çok fazla soğumadan daire şeklinde keselim. Ben kesmek için pasta tabağı kullandım. Tabağı ters yatırıp bıçakla kenarları keselim.  Kenarlardan kalan parçaları da bir kasede biriktirelim.
  9. Bu şekilde 8 kat hamuru da pişirdikten sonra  pastanın son aşamasına geçebiliriz. Bir kat daire şeklinde kestiğimiz ince pasta kekimizden bir kat buzdolabında beklettiğimiz kremadan sürerek 8 katı tamamlayalım. Her kat arasına yaklaşık 3-4 yemek kaşığı dolu dolu krema kullanalım. Kalan krema ile de pastanın üzerini ve yanlarını güzelce kapatalım.
  10. Biriktirdiğimiz kek parçalarını robotta çekerek ufalayalım. Hafif iri parçalar kalabilir. Bunlarla pastanın her tarafını güzelce kaplayalım.
  11. Pastaya değmeyecek şekilde bir kapak kapatıp 1 gece buzdolabında dinlendirelim. Ertesi gün dilimleyerek servis edebilirsiniz. Servis esnasında üzerine bal sıkarak daha da iştah kabartan bir hale getirilebiliriz. Afiyet olsun.


         Bu pastayı 2. yapışım. Uzun bir zaman olmuştu yapalı. o yüzdende bu tarife harfiyen uyarak yaptığım için tarifini de aynen size aktarıyorum...
Ağzımızın tadı bozulmasın.


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...