4 Nisan 2009

MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF TATLISI

İyi geceler arkadaşlar. Sizlere son zamanlarda çok moda olan bir tatlı ikram etmek istedim. Bu gece misafirlerim vardı onlar için hazırladım aynı zamandada tarifimi bu hafta P.D.Ç.S.E. 39 'a ev sahipliği yapan http://pastakur.blogspot.com/ arkadaşıma gönderiyorum.Şimdiden kolay gelsin arkadaşım
Not: Arkadaşlar bu malzemelerin miktarı normal büyüklükteki fırın tepsisine göre, vede bir püf noktasını söylemek istiyorum. Bu tatlıyı akşamdan değilde ikram etmeden birkaç saat önce yaparsanız daha güzel oluyor.Zira çok önceden yapıldığı zaman kadayıflar ister istemez pudingin rutubetiyle yumuşuyor. Yinede tercih sizin......
Malzemeler:
500 Gr. tel kadayıf
1/2 Su bardağı dövülmüş ceviz
2 Çorba kaşığı şeker
2 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Muhallebisi için:
1,5 Kg. süt
1 Su bardağı şeker
3 Kaşık un
1 Kaşık nişasta
1 Paket krem şanti
Yapılışı:
Kadayıf kurutularak (isterseniz bir yere sererek isterseniz buzlukta bekletilerek) iyice ufalanır. İçine 2 kaşık şeker ve 2 yağ eritilerek dökülerek iyice karıştırılır.Fırın tepsisine serilerek ısıtılmış fırınde pembeleştirilir. Fırından çıkartılarak içine dövülmüş ceviz ilave edilerek kadayıf tekrar harmanlanır ve yine tepsiye serilerek 2. defa fırına sürülür ve yine pembe kıvama gelene kadar kızartılır.Fırından çıkartılır.
Muhallebide krem şanti hariç diğer malzemeler karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ateşten alınarak biraz soğutulur. İçine krem şanti paketi toz olarak ilave edilerek iyice karıştırılır. Kadayıfın yarısı tepsiden alınır geri kalan kadayıf tekrar tepsiye serilir üzerine muhallebi tamamen soğutulmadan dökülür. İyice her tarafına yayılır kalan muhallebide üzerine serpilerek soğutulur ve kesilerek servis yapılır.Afiyet olsun arkadaşlar ................ Denemenizi tavsiye ederim...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Etkinliğime buyurun
Gönderen :http://missgibi.blogcu.com/
40. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com
http://birdemliksohbet.com
http://gelibolu17.blogspot.com/
http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
6 NİSAN 2009-20 NİSAN 2009
TARİHLERİ ARASINDA
http://missgibi.blogcu.com/ YANİ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 40.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİMBU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
SEVGİLER

sevil dedi ki...

denizcim ellerine saglık harika olmuş ben bu tatlıyı çok seviyorum aslında dolaptada kadayıfım var yapsam ii olacak..:)
sevgiler sevil

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

gerçektende tesadüfün böylesi sen fırında kurutmuşsun değişik bir yöntem ellerine sağlık sevgiler.

cahideninelleri dedi ki...

merhaba ablacım,nasılsın?evet uzun zamandır uğramadım bir ara çok gelip baktım aslında ama sende epeydir yoktun.benimde yoğun bir hayatım var.Mardin kızıltepeye tayinimiz çıktı.Eşimi gönderdim bende yaza gideceğim inşaallah.herşeyin hayırlısı olsun bakalım.
tatlında nefis görünüyor ellerine sağlık canım ablacım...

NİLÜFER dedi ki...

Nefis bir tatlı olmuş elinize sağlık

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...