14 Nisan 2008

PEYNİRLİ POĞAÇA

İyi akşamlar arkadaşlar. Bu poğaçamı P:D.Ç.S.E. 21 'e ev sahipliği yapan http://ngr.blogcu.com/ sevgili Nigar için yayınlıyorum. Poğaçalarım herkesin kullandığı malzemelerden yapılmış olsada çayın yanında sıcak sıcak gideceğini umuyorum. Bütün arkadaşlarımı çaya davet ediyorum.
Haydi tarife
Malzemeler:
2 yumurta ( Sarısı üstüne beyazı içine)
1 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı ılık su
1 Küçük yaş maya
Aldığı kadar un
1 Tatlı kaşığı şeker
Tuz
İçine:
100-150 Gr. beyaz peynir
Maydonoz
Yapılışı:
Ilık sütün yarısıyla bir kaşık şeker ve maya konularak maya kabartılır. Daha sonra bütün malzeme karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Yumurtadan biraz küçük parçalar alınarak elle açılır. İçine peynirli harçtan konularak ağzı kapatılarak hamura mekik şekli verilir ve tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı ve susam sürülerek hamur 45 dk. veya 1 saat dinlendirilerek önceden ısıtılmış fırına sürülür . Pembeleşince fırndan çıkartılır. Çayda hazır haydi arkadaşlar buyrun ziyafete.........








2 yorum:

Adsız dedi ki...

Cnm arkadaşım, Tarifin için çook teşekkür ederim, ellerine ve emeğine sağlık.

Ayrıca sende; sunumuna özen göstererek hazırladığın, leziz ikramlarının PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ dergisinde yer almasını istiyorsan porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsin. Bunun için yapman gereken tekşey; adını, sitenin adresini, dergide yer almasını istediğin tarifinin adını ve link adresini yazarak göndermen yeterli olacaktır.
Örn:
İsim: Nigâr
Site adı: http://ngr.blogcu.com
Tarifim: Kral Tacı
Link: http://ngr.blogcu.com/12912091/
Tüm hayallerinin hayırlısıyla gerçekleşmesi dileği ile…

SEVGİLER…
NİGÂR

Adsız dedi ki...

bolbolyiyelim.blogcu
ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor. öpüyorum sevgiyle kal...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...