17 Şubat 2009

KÜLAH PASTA


İyi akşamlar arkadaşlar. Bu aralar hamur işleriyle fazla haşır neşir oldum. O yüzden yaptıklarımıda sizlerle paylaşmak istedim. Ben külahları milföy hamuru ile yaptım ama içi tatlı dışı biraz tuzlu olunca ikram ettiğim arkadaşlarımdan Yemekteyiz Programındaki gibi eleştiri aldım. Ama yinede çok güzel oldular.Ben her zaman farklı tatlar denemeyi seviyorum. Bu külahlarda onlardan bir tanesi.
Malzemeler:
10 Adet milföy hamuru
Kreması:
2,5 Su bardağı süt
2 Yemekkaşığı un
1 Yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
5 kaşık şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Yapılışı:
Tüm malzeme karıştırılıp muhallebi yapılır.Muhallebi biraz koyu olmalı.
10 adet milföyü ayrı ayrı 4-5 şerit keserek yağlanarak külah haline getirilen kağıttan yapılmış hunilere verevşekilde sararak tepsiye yerleştirilir.Metal hunileriniz varsa onlarlada yapabilirsiniz.Üzerine 1 yumurta sarısı sürerek fırında kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkarıldıktan sonra biraz ılıyınca kağıtlar çıkarılır.Hazırlanan kremayı içine doldurulur. Hindistan cevizi, dövülmüş fındık, fıstık veya çikolata ile süslenir.
Arkadaşlar elim biraz alıştıktan sonra krema yerine vanilyalı pudingle yaptım oda çok güzel oldu. Denemenizi tavsiye ederim.
Bir şey daha tavsiye etmek istiyorum. Nette dolaşırken bir sitede bu külahların hamuru amonyaklı olarak yoğurulup merdane ile açılıp şeritler halinde kesilerek yapılmıştı.Ben öyle yapıldığındada güzel olur kanısındayım.
Bu tarifimi yine P.D.Ç.S.E. 36' ya ev sahipliği yapan Mutfak Telaşı arkadaşıma gönderiyorum. Haydi kolay gelsin arkadaşım........

5 yorum:

Unknown dedi ki...

merhabalar. tanistigimiza memnun oldum, siteniz cok guzel oncelikle bunu solim, bu tarif icinde ayrica ellerinize saglik, bir arkadasimizda gormustum bunu daha once ama o kendini asmis artik kornet seklinde kendisi hazirliyo falandi bende o kadar malzeme olmadigi icin kalkismamistim ama senin yontem cok iyi ellerine saglik. sablonumu sormussun bu wordpresse uyarlanan bi sablondu sablon asamalarini esim yapmisti sanirim nereden aldigi falan yada ismi onun bilgisayarinda kendisi gelince ogrenip bilgi vereyim ben sana, sevgilerimi gonderiyorum gorusmek uzere

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar,
Hiim degisik güzel bir tarif, ellerinize saglik, sevgiler....

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

ellerine sağlık.çok güzel olmuş.duyup görmüştüm ama denemedim.sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.. yemekgezegeni.com adı altında, isteyen tüm yemek blogu sahiplerinin katılabileceği bir derleme sitemiz var. www.yemekgezegeni.com

yemekgezegeni size ne fayda sağlar?

- Sitenizin ziyaretçi sayısını arttırarak popülarite sağlar.
- Sitenizin yemekgezegeni.com takipçileri tarafından güncel olarak takip edilmesini, yeni eklenen yazılarınızdan haberdar olunmasını sağlar.
- Siz de yemekgezegeni.com takipçisi olarak diğer yemek bloglarıyla daha kolay iletişime geçebilir, yeni eklenenleri takip edebilirsiniz.
Bize katılmak isterseniz: yemekgezegeni@gmail.com

Yeşim dedi ki...

Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyorlar, iştahım açıldı... ben de biraz daha değişik bir şekilde denedim. Buradan görebilirsiniz: http://pophayat.com/2009/04/meyveli-kulah-pasta/

Tavsiyelerinizi bekliyorum...Gorusmek uzere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...