4 Aralık 2009

AY ÇÖREĞİ VE SAÇ ÖRGÜ ÇÖREK


Merhaba arkadaşlar. Geçen akşam misafirim vardı mayalı hamurdan poğaça yapacaktım. Canım biraz hamurla oynamak istedi bende kafama göre şekillendirdim.Ortadaki saç örgüsünü ince uzun 3 hamur açtım.Onların içine boydan boya peynir koydum ve kapattım. Onlarıda bir araya getirip saç örgüsü yaptım. Kenarlarındaki ay çöreklerinide yine alttaki şekilde açıp kestim. Kesilmemiş olan yerine peynir koyarak kapattım ve ay şekli verdim. Ortaya böyle komik bir tepsi çıktı. Ama çok güzel oldular.Misafirlerimde çok beğendi.
Hamurunda ölçülerini vereyim.
Mayalı Poğaça hamuru.
Malzemeler:
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Şişe soda
1 Küçük maya
2 Yumurta ( Beyazı içine sarısı üstüne)
Tuz 
1 Tatlı kaşığı şeker ( Hamuru mayalandırmak için)
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Maya yarım çay bardağı ılıtılmış sütün içine konulur şeker ilave edilir ve mayalanması beklenir.

Daha sonra tüm malzeme karıştırılarak hamur yoğurulur.Ilık bir yerde mayalandırılır. Daha sonra istenilen şekilde poğaçalar yapılır.
Bu tarifimi yine P.D.Ç.S.E.48'e ev sahipliği elzemhobby.blogspot.com/  yapan arkadaşıma gönderiyorum.  Kolay gelsin arkadaşım...

3 yorum:

elzemhobi dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım.havalı bişey olmuş.tarifini kendime de aldım.ama resmin üzerine isim yazsaydınız.ulaşmak daha kolay oluyor.tarifiniz yayında .teşekkürlerimi bıraktm.sağlıcala....

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

NE HOŞ OLMUŞ BUNLAR ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER. ÖPTÜM.

nurşen dedi ki...

Canım selamlar,harika görünüyor valla,ellerine sağlık.Misafirlerin için nefis bir görüntü olmuş.Afiyet şeker olsun canım.
Sevgiler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...