12 Mart 2015

ÇİN PİLAVI




Herkese iyi geceler arkadaşlar. Önceden günlerde salata olarak kısır ve patates salatası bilinirdi. Daha sonra Rus salatası girdi hayatımıza. Son yıllarda teknoloji ve insanların yaratıcılığı birleşince acayip şeyler üretmeye başladık. Şimdide günlerde kısır patates salatası ve Rus salatasını özler olduk. Hele birde Bolu' lu olarak patates hayatımızın olmazsa olmazlarından. bende geçenlerde yaptığım çin pilavımı sizlerle paylaşmak istedim.

                                     ÇİN PİLAVI

MALZEMELER:
1 Kase pirinç
Küçük boy garnitür
Küçük boy mısır konservesi
Yarım demet yeşil soğan
1Su bardağı doğranmış kornişon turşu
Yarım demet dereotu
Sıvı yağ
Limon Suyu

Tuz

YAPILIŞI:

1 kase pirinç yarım saat önce sıcak suda ıslatılır.Daha sonra suyu süzülerek sıvı yağda pirinçler kavrulur ve üzerine iki ölçü sıcak su konularak pilav gibi pişirilir. Daha sonra demlenmeye bırakılır. Soğuduktan sonra önce ince doğranmış dereotu katılarak karıştırılır. daha sonrada tüm malzemeler karıştırılarak limon suyu sıkılır. Veeee salatamız servise hazırdır.Haydi buyrun arkadaşlar.
Not: Ben bu defa ıslatılmış pirinçten yarım çay bardağı alıp şalgam suyuyla pişirdim. Farklı bir görüntü verdi. Sizlere de tavsiye ederim.

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...